Gå til hovedinnhold

Nvidia løftet Wall Street til nye høyder og er nå større enn Apple

Chipgiganten Nvidia, kanskje verdens mest omtalte selskap det siste året, passerte i går Apple i markedsverdi etter en oppgang på 5,1 prosent. Microsoft troner fortsatt oøverst.

Denne morgenrapporten er ment som generell informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Hensikten er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene for å fremme forståelse og kunnskap om disse områdene. Se utfyllende disclaimer.

Morgenrapport – torsdag 6 juni

  • Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0, 0,8]%.

Vår spådom som er utarbeidet av Roger Berntsen – analytiker i Nordnet, klokken 05.47 i dag, er ment for edukativt formål og baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag (historiske tall), deriblant S&P 500 futures som er opp 0,9 % siden Oslo Børs stengte onsdag, oljeprisen som er opp 1 % i samme periode og USDNOK som er ned -0,3 %. Kursdrivende nyheter (resultater el.) fra selskapene som inngår i Oslo Børs er ikke hensyntatt i spådommen.

Undertegnende har ingen eierinteresser i selskaper nevnt i denne rapporten.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 1,2 prosent i snitt i går.
  • Hewlett Packard Enterprise Co (10,7%), Moderna Inc (6,5%), Broadcom Inc (6,2%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Brown-Forman Corp (-5,9%), Dollar Tree Inc (-4,9%), CF Industries Holdings Inc (-4,6%), endte på bunn.

Chipgiganten Nvidia, kanskje verdens mest omtalte selskap det siste året, passerte i går Apple i markedsverdi etter en oppgang på 5,1 prosent. Selskapets markedsverdi er nå på 3000 milliarder dollar. Microsoft, som er verdens mest verdifulle selskap, har en markedsverdi på 3150 milliarder dollar. Med andre ord skiller det kun 5 prosent mellom selskapene nå.

Nvidias eventyrlige suksess har ført til en imponerende markedsverdi, men den høye prisingen av selskapet innebærer også en betydelig risiko for korreksjon. Når et selskap som Nvidia oppnår en så høy verdsettelse, baseres mye av denne på fremtidig vekst og forventninger. Dersom disse forventningene ikke innfris, kan det føre til en dramatisk nedgang i aksjeverdien.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er opp 0,7 prosent i snitt torsdag morgen.

De asiatiske investorene sendte børsindeksene i Asia opp torsdag, godt hjulpet av gårsdagens rally på Wall Street, der både S&P 500 og Nasdaq-indeksen steg til ny all-time high. Den indiske børsen har også hentet seg noe inn igjen etter tirsdagens børsfall i kjølvannet av valgresultatet. Det er naturlig å anta at den positive stemningen i Asia og USA vil smitte over på de europeiske børsene i dag.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 78,67 dollar per fat.
  • 1 USD koster i skrivende stund: 10,55 NOK; 10,37 SEK; 6,85 DKK og 0,92 EUR, mens 1 EUR koster: 11,5 NOK; 11,29 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,74 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,3).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,3 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Mange øyne er i dag rettet mot ECB (Den europeiske sentralbanken), som er ventet å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Inflasjonspresset i Europa er på vei nedover, men det samme gjelder også vekstutsiktene. Den europeiske sentralbanken (ECB) har som hovedmål å opprettholde prisstabilitet i eurosonen, med et inflasjonsmål på 2 % på mellomlang sikt. Når dette målet er oppnådd, støtter ECB også generelle økonomiske politikker i EU for å fremme full sysselsetting og økonomisk vekst.

Den amerikanske sentralbanken er for øvrig ikke ventet å kutte renten når de avholder sitt rentemøte i neste uke.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Einar Dahl
Einar Dahl
06.06.2024 07:37

Hva er P/E nå på Nvidia?