Gå til hovedinnhold

Emisjon i XXL – Hva må du som aksjonær gjøre?

Om emisjonen (Oppdatert 22.08.23)

I en børsmelding 14. juli meldte XXL at de ønsker å hente 500 millioner NOK fra eksisterende aksjonærer i en emisjon.

Du som aksjonær får muligheten til å kjøpe litt over 3 nye aksjer per aksje du eide ved børslutt 17. august. Det vil si at du mottar tegningstretter (XXLT) som du enten kan benytte deg av eller selge. Du kan altså beholde tegningsrettene og bestille (tegne) nye aksjer, eller du kan selge tegningsrettene du mottar om du ikke ønsker å investere ytterligere i XXL.
Tegningsrettene (XXLT) må da selges i løpet av den ca 2 uker lange tegningsperioden, hvor tegningsrettene vil være omsettelige.

Nedenfor finner du nøkkelinformasjon rundt emisjonen som er viktig for deg å være klar over. Tilretteleggerne i denne emisjonen er DNB og Nordea.

 • Tegningskurs 0,40 NOK
 • Børsnoterte tegningsretter med handel fra 22. til 30. august.
 • Tegningsperiode er fra 22. august til og med 5. september (Investeringskonto t.o.m 4.september)
 • Du mottar 3,29403 tegningsretter per aksje
 • Én tegningsrett gir rett til å tegne èn ny aksje
 • Overtegning er tillatt
 • Bekreftelse på tildeling rundt 6.september
 • Betaling 8. september (investeringskonto 4. september.)
 • Levering av nye aksjer rundt 11. september
 • Først handelsdag nye aksjer rundt 12.september

Les hele børsmeldingen fra XXL her

Merk! Det er viktig at du nå tar stilling til om du skal benytte deg av rettighetene til å bestille nye aksjer eller selge de. Etter tegningsperioden forfaller tegningsrettene verdiløse.

Slik beregnes og styres verdien på en (omsettelig) tegningsrett

Om tegningsretter

Som aksjonær i et selskap kan du få tegningsretter i et selskap i forbindelse med emisjoner. Målet med en emisjon er oftest å skaffe ny kapital til selskapet. En tegningsrett er tidsbegrenset og du får tilbud om et antall tegningsretter basert på aksjeandelen din.

 1. Er aksjekursen på børsen høyere enn tegningskursen, lønner det seg normalt å tegne seg i emisjoner.
 2. Er aksjenekursen lavere på børsen enn tegningskursen, tegner man seg normalt ikke da man kan heller kan kjøpe aksjene billigere på børsen.
 3. Er aksjekursen ganske lik som tegningskursen kan det være smart å avvente til slutten av tegningsperioden med å tegne/bestille emisjonsaksjer, for å se an aksjekursen på børsen.

Les mer om tegningsretter her

Slik gjør du

Har du aksjene dine på en Aksje- og fondskonto eller Aksjesparekonto og ønsker å benytte deg av tegningsretten din? Da må du legge inn ordren via Verdipapirsentralen, eller direkte hos tilrettelegger.

Slik gjør du det:

 1. Logg inn på verdipapirsentralens nettside vps.no (Bank ID)
 2. Under «Min konto» gå til «VPS Investortjenester»
 3. Velg Hendelser og deretter Emisjoner/videresalg
 4. Velg riktig verdipapir og fyll inn Bostedskontroll
 5. Les gjennom informasjonen og vilkårene
 6. Fyll inn resterende informasjon
  • Antall aksjer
  • Konto for betaling. (Oppgi konto i din dagligbank utenfor Nordnet)
  • VPS-konto for levering (kun levering til èn av dine VPS)
  • Bestillingssted
  • E-post

Etter registreringen vil aksjene bli tilgjengelig i Aksje- og fondskontoen din hos Nordnet når tegningsperioden er over.

Merk!
Har du en bedriftskonto eller har fullmakt på en mindreårig-konto må du tegne deg gjennom tilrettelegger via en tegningsblankett.

Tegne med Investeringskonto Zero

Vil du tegne via enInvesteringskonto Zero, må du gjøre dette under «mine sider» og «selskapshendelserog børsnoteringer».

Husk at du på Investeringskonto og IPA må ha penger på kontoen til å dekke hele beløpet du har lagt inn bestilling for senest den 4. september da det trekkes penger 5.september. Siste svardag på Investeringskonto Zero er 4. september (èn dag før fristen for VPS-tegnning).

Lykke til med tegningen og dine investeringer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer