Norges Bank overrasket markedet …og flere QE(er) gir god verdi i grisen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Markedet ventet rentekutt, men Norges bank utsetter dette til mai eller juni. Samtidig er det stort fokus på pengepolitikken i Europa, der man nå er i gang med kvantitative lettelser (QE) for å stimulere økonomien.

Norges Bank holdt styringsrenten uendret på 1,25 prosent etter denne ukens møte. Utviklingen i norsk økonomi er på linje med det Norges Bank ventet, etter at de satte ned renten i desember 2014. Markedet så for seg at stadig lavere renter hos våre handelspartnere og en fortsatt lav oljepris skulle gi et nytt kutt. Hovedstyret til Norges Bank har lagt vekt på at oljeprisfallet fortsatt ikke er veldig synlig i arbeidsmarkedet, noe som kan tyde på at omstillingsevnen er god.
Norges Bank er bekymret for husholdningenes gjeldsnivå. Finansdepartementet sendte brev til Finanstilsynet og ba om tiltak for å dempe boligprisveksten. Svarfrist: To dager før rentemøtet. Forslaget følger samme mønster som vi har sett i Sverige, og vil gjøre det litt vanskeligere å få boliglån.
Svenskene på sin side har satt ned sin styringsrente til minus 0,25 prosent og følger i kjølvannet til USA, Japan og Europa, da de nå varsler ytterligere kjøp av verdipapirer i markedet. QE(er) har altså kommet for å bli og konsekvensen er lave renter og minusrenter.
Med negative renter i markedet, og kanskje snart i banken, blir nullrente på sparegrisen en mer lønnsom plassering!

SE HOLBERGGRAFENE

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer