Nordnet og verden – slik tar vi ansvar

Behovet for et felles engasjement for å redusere menneskers lidelse i verden er større enn på lenge. Både enkeltmennesker, bedrifter og regjeringer ser på ulike muligheter for å hjelpe.

I et tidligere blogginnlegg fortalte vi kort om hvordan vi jobber med samfunnsansvar og bærekraft.

I det siste har vi fått mange spørsmål som handler om nettopp samfunnsansvar og hvordan vi bidrar i forbindelse med den pågående flyktningkrisen i Europa. Her kan du lese hva vi tenker.

Citizenship – Ansvar og bærekraft

Rammeverket vi har når vi jobber med samfunnsansvar og bærekraft kalles Citizenship. I dette ligger en ide om at vi som bedrift skal opptre som en medborger i verden som tar ansvar. Det vi gjør, positivt og negativt, skal lage fotavtrykk i samfunnet vårt.

Med Citizenship jobber vi for å skape et positivt fotavtrykk – når det gjelder ansatte, miljøet, sparere og ulike deler av samfunnet. Samtidig som dette skaper verdi for bedriften i det lange løp. Alle ansatte bidrar med ideer og initiativ, og alle har muligheten til å sette av deler av arbeidstiden til å drive med ulike Citizenship-prosjekter. Den positive kraften fra de ansatte er enorm, og vi setter stor verdi i at man kan få tid til å engasjere seg i det man brenner for. Fra bedriftens side kan vi bidra med penger, lokaler og andre ressurser – i tillegg til initiativtagernes arbeidstid.

Den pågående flyktningkrisen

Det som har skjer i Europa nå har vekket et brennende engasjement hos våre ansatte. Mange føler maktesløshet og frustrasjon. Jeg vil ta vare på det engasjementet og gjøre det mulig å bruke det på en måte som skaper et så positivt fotavtrykk som mulig for de menneskene som lider, sørger og kjemper for sitt og sine barns liv rundt omkring i Europa.

Vi samordner innsamling av klær og andre nødvendigheter, i tillegg til at vi samler inn penger til Røde Kors. Innsamlingen bidrar vi selvfølgelig også til fra bedriftens side.

Andre Citizenship-initiativ 

Det er andre, mindre akutte og mer langsiktige initiativ på gang i alle nordiske land. Det handler for eksempel om å hjelpe unge mennesker til å gjøre gode valg med økonomi og karriere, og å hjelpe barn som vil lære å programmere. Vi vil gjerne fortelle om dette også, men det kommer vi til litt senere. Hvis du er nysgjerrig på Citizenship-arbeidet kan du lese mer om det i årsrapporten vår.

/Håkan Nyberg, CEO Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer