Nedgang i vente. Nedtur på Wall Street mandag. Oppgang i Asia i natt. OPEC+ i fokus

Smittesituasjonen i USA og Europa skremte investorene på Wall Street mandag, dermed ble det en svak start på børsåret 2021. Teknologiaksjene, som steg betydelig gjennom fjoråret, falt i likhet med de fleste andre sektorene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,4 prosent i snitt i går.

Smittesituasjonen i USA og Europa skremte investorene på Wall Street mandag, dermed ble det en svak start på børsåret 2021. Teknologiaksjene, som steg betydelig gjennom fjoråret, falt i likhet med de fleste andre sektorene. Energisektoren derimot, endte så vidt i pluss god hjulpet av høyere oljepriser. Når det er sagt, en ny resultatsesong (Q42020) sparkes straks i gang, noe som er ventet å påvirke verdens børser i ukene som kommer.

Fly, cruise -og hotellaksjer toppet taperlistene i går, mens tre av vinneraksjene fra 2020, Moderna (+6,9%), Zoom (+6,7%) og Tesla (+3,4%), endte høyt på vinnerlistene.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt tirsdag morgen.

China Mobil, China Unicom og China Telecom, tre av flere selskaper som etter planen skulle delistes fra de amerikanske børsene grunnet tilknytning til kinesiske myndigheter, steg betydelig i natt på meldinger om at så ikke vil skje. Den amerikanske retretten bidro til generell optimisme på de asiatiske børsene, til tross for solid børsnedgang i USA mandag kveld. Konsumvarer, IT -og materialer var de mest drivende sektorene i regionen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 50,8 dollar per fat, ned -2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,51, mens 30-års renten i USA ligger på 1,67 prosent.

OPEC+ medlemmene skulle etter planen enes om nye produksjonsmål for februar i går, men klarte ikke å bli enige. Mens enkelte medlemmer presser på for økt produksjon i månedene som kommer, er mange skeptiske. Partene vil for øvrig møte på ny i dag for å konkludere.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer