Nasdaq lanserer standardiserte derivater med XXL som underliggende

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Mandag 18. mai 2015 introduserer Nasdaq OMX Derivatives Markets standardiserte opsjoner, forwards og futures på XXL ASA (XXL).

XXL blir ett spennende tilskudd til de allerede 20 norske underliggende som er listet på Nasdaq OMX Derivatives Markets. Omsetningen i Nasdaqs norske derivatmarked har de siste månedene økt voldsomt og markedsandelen på aksjeopsjoner i april var over 15%.

Majoriteten av dette er omsatt elektronisk, så vi håper at vi med introduksjonen av XXL vil kunne videreføre den gode trenden i markedet. Det vil være standardiserte aksjeopsjoner, forwards og futures på XXL med bortfall i de tre nærmeste månedene samt i hvert kvartal i de nærmeste 12 månedene.

Så hva skal man med derivater på XXL? Derivater brukes for å forsikre sine aksjer mot fall i markedet, eller man kan øke avkastningen på aksjene. Med derivater kan man tjene penger uansett om aksjen faller, stiger eller står stille. Kommende blogginnlegg fra meg vil introdusere grunnleggende kunnskap om derivater. Jeg håper dette vil være av interesse.

For mer informasjon om Nasdaq norske derivatmarked, se her: http://www.nasdaqomx.com/norwegianderivatives

Nasdaq
Pål SætrePartner
Leder aksjer & derivater Nasdaq Norge

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer