Nå kan du kjøpe enkeltaksjer i IPS

Som første selskap tilbyr nå Nordnet kundene å putte enkeltaksjer i den skattefavoriserte pensjonsordningen IPS.

Mange av Nordnets kunder foretrekker å kjøpe enkeltaksjer fremfor fond, siden de vil være sin egen sjef og forvalte pengene selv. Disse kundene kan nå få de samme skattefordelene når de skal spare til pensjon på egen hånd som kunder som ønsker fond i IPS-sparingen.

– Dette åpner for mer spennende investeringsmuligheter og potensielt høyere avkastning om man forvalter pengene riktig – siden skattefordelene gjør at avkastningen etter skatt blir høyere, sier investeringsøkonom Mads Johannesen.

Han understreker at enkeltaksjer har høyere risiko enn aksjefond, og at kundene bør spre pensjonssparingen på flere selskaper, på tvers av flere sektorer og i flere land. – Men dette tror jeg kundene våre som handler aksjer vet veldig godt allerede, smiler han.

Man bør også kun investere en andel av sparepengene sine i IPS, siden pengene er bundet til pensjonsalder. Som IPS-kunde i Nordnet kan du velge mellom over 600 fond samt enkeltaksjer på børsene i seks land.

Få bytter fond i jobbpensjonen

De fleste sparer til pensjon via jobben, men få har et forhold til hva eller hvor jobb-pensjonen plasseres. De fleste arbeidstakere i privat sektor kan dessuten kun velge mellom noen få spareprofiler, så utvalget er svært begrenset.

Med privat pensjonssparing i IPS blir valgmulighetene altså langt større, i alle fall om du velger Nordnet.

Dette er IPS:

 

  • IPS står for Individuell Pensjonssparing
  • Du kan spare inntil 40 000 kr i året og få en skattefordel på inntil 8800 kr året etter (22 prosent i 2019)
  • Pengene er fritatt for formuesskatt, og det er ingen skatt på avkastningen underveis
  • Pengene du setter inn på IPS-kontoen blir låst frem til du er 62 år (utbetalingstiden er minimum 10 år, og utbetalingene skal vare til du er minst 80 år)
  • Pengene du tar ut av kontoen, både innskudd og avkastning, beskattes som alminnelig inntekt (22 prosent i 2019)

Start IPS-sparingen i dag

Samle sparing hos Nordnet

Nordnet er en av vinnerne i flyttemarkedet for aksjesparekonto, dels fordi vi har et av Norges største utvalg av fond og ingen ekstra kostnader.

Alle private fondsprodukter og enkeltaksjer kan flyttes til Nordnet, både frie fond og enkeltaksjer i VPS, og aksjer & fond innenfor investeringskonto/fondskonto og aksjesparekonto.

Vi tar også imot pensjonskapitalbevis, IPA og nye IPS- avtaler. Er du usikker på hvilke pensjonsavtaler du har, kan du logge deg inn på norskpensjon.no.

Ta makten over pengene dine og bestem over din pensjon.

Innlegget er opprinnelig fra 5. juli 2018, men er oppdatert 27. juli 2020.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer