Gå til hovedinnhold

Hva er et pensjonskapitalbevis?

8 av 10 vet ikke hva et pensjonskapitalbevis er. Vet du? Kort fortalt er det pensjonspenger fra tidligere arbeidsgivere. Pass på å plassere disse pengene slik at de vokser i verdi – og ikke blir spist opp av høye kostnader. Det kan vi hjelpe deg med.

Har du jobbet i en privat bedrift har du trolig et pensjonskapitalbevis. Dette er oppspart pensjonspenger fra tidligere arbeidsgivere med innskuddspensjonsavtale som du skal leve av når du blir pensjonist. Beløpet kan ikke tas ut før du fyller 62 år, og utbetalingsperioden må vare til du er 77 år.

Rundt én million nordmenn har ett eller flere pensjonskapitalbevis liggende, så sannsynligheten er stor for at du har et. Er du blant de mange som er usikker på om du har et pensjonskapitalbevis, kan du logge deg på norskpensjon.no. Der finner du all informasjon om dine pensjonsavtaler. Du skal også få tilsendt en årlig kontoutskrift fra pensjonsleverandøren din, hvor saldo, avtalenummer og annet står.


Egen pensjonskonto
Hva er pensjonskapitalbevis  thumbnail


Pass på kostnadene.

Det er viktig for deg at disse pensjonspengene plasseres slik at de vokser i verdi – og ikke blir spist opp av høye kostnader. Her er det store forskjeller på de ulike aktørene, og du står fritt til å velge selskapet som gir deg det beste totaltilbudet.

Finansportalen.no viser at enkelte selskaper tar inntil 4,7 prosent i årlig administrasjonsgebyr for mindre avtaler. Forvaltningshonorar i fondene kommer i tillegg hos alle selskaper. Det koster ingenting å opprette konto for pensjonskapitalbevis hos Nordnet.

Slik flytter du pensjonskapitalbevis gratis til Nordnet.

Du kan enkelt flytte pensjonskapitalbevisene dine til Nordnet ved å fylle ut dette digitale flytteskjemaet. Vær oppmerksom på at flytteprosessen for pensjonskapitalbevis fra et selskap til et annet kan ta litt tid, og at selv om Nordnet ikke tar noe gebyr for flytten, så kan det hende at din nåværende leverandør gjør det.


Samtlige artikler og innlegg på Nordnet Academy er rent informative artikler, og ingen av disse skal anses som finansiell rådgivning.


Få kontroll over pensjonen din.Opprett pensjonskonto