Morgenrapport Torsdag

Et rally sent på kvelden i USA, sendte flere indekser i pluss. Jeg vet ikke om vi skal lese for mye i denne oppgangen, det er nok bare volatilitet rundt dette EU toppmøte der tradere posisjonerer seg for neste politikerutspill. Til tross for kvaliteten på rallyet lurte jeg på om det var tid for å prøve seg på en long trade i går. Når markedet slår opp og ned annenhver dag, blir stockpicking mindre viktige ettersom store institusjoner gjøre “basket-trades” og flytter dermed alle aksjer enten opp eller ned et hakk. Det vil selvfølgelig være variasjoner, men det er vanskelig å plukke enkeltaksjer når størstedelen av volumet er der for å få bredest mulig eksponering mot markedet/indeksen.

-/ JEG TRAKK FREM PGS i går, som fikk en oppgradering fra Morgan Stanley på mandag fra 93 til 129 kr. Aksjen var en krone lavere i går, enn den var på mandag, og virker billig i forhold til dette kursmålet (selv om det er det høyeste jeg har sett). Det er dog ingen grunn til å være stolt av “å treffe” på enkeltaksjer når totalmarkedet løfter alle samtidig..

-/ OSLO BØRS Innfører en ny avgift på 5 øre per handelsordre, for å dempe aktiviteten til de såkalte “robotene”. Det blir spennende å se om det har noen effekt, og som jeg har skrevet tidligere er grunnen til at mange ordre blir trukket raskt (millisekund) er fordi de reflekterer en pris i et annet marked. Det betyr at en maskin er programmert til å kjøpe i et marked eller produkt og samtidlig selge et annet sted. Når prisen forandrer seg raskt i primærmarkedet, vil det se rart ut i sekundærmarkedet. Gjenta dette mange nok ganger med mange nok roboter, og statistikken for ordreinnleggelse går i taket..

-/ HUSK AT “newsflowen” kan slå begge veier. Grunnen til at jeg er skeptisk til dagens eventuelle oppgang er at Tyskland er på offensiven. Den tyske sentralbanken krever at EU stopper utbetalinger til Hellas (alvorlig), og forbereder en exit. Merkel nekter å innføre Eurobonds, og Sveriges Fredrik Reinfeldt støtter motstanden. Får man ut aksjer i pluss i dag, kanskje man skal vurdere å gå cash igjen…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer