Morgenrapport Torsdag

Tungt på Wall Street, men Asiatiske børser flatet ut. Japan er opp +2%, etter at sentralbankene lanserte nye stimulitiltak. De skal kjøpe flere obligasjoner, over en lengre periode. Selv om Oslo Børs åpner marginalt ned, svinger vi nok i pluss i løpet av dagen. Kortsiktige tradere klarer ikke å la sjansen gå fra seg, når vi først ser røde kurser.

Når det gjelder spenningen på Koreahalvhøya, kan det selvfølgelig legge en demper på risikoviljen til investorene, men det er ikke slik at verdensmarkedet sprekker fordi det brygger opp til en lokal krig. Det er vanskelig å se at denne sprer seg, ettersom Nord-Korea står alene. Kina har ikke gitt noen garantier. De har heller ingen ressurser av betydning for råvaremarkedet. Bare ligg unna Sør-Koreanske Samsung, så bør dette gå greit, hvorvidt det blir strid eller ikke. Husk at Sør-Korea har hatt planene klare lenge, hvordan de skal bli “ett” Korea igjen, akkurat som øst og vest Tyskland for 25 år siden. Et sammensmeltet Korea vil være mer konkurransedyktig, og løfte flere mennesker opp og frem.

-/ NORD-KOREA RASLER med sablene, og aksjekursene til Northrop Grumman (NOC) , Lockheed Martin (LMT) og General Dynamic (GD) stiger 1-2%. Det er en outperforming av våpenprodusenter målt mot totalmarkedet. Spesielt når de alle har en beta på rundt 1, som tilsier at de skal oppføre seg “inline” med markedet.

-/ DNB SNUR OM PÅ FLISA i Røeggen saken, og tilbyr nå erstatning til andre som har lidd samme skjebne på tilsvarende av bankens produkter. Dette gjør det selvfølgelig vanskelig for andre fondstilbydere å vri seg unna, og erstatningssummene kan bli betydelige. De første overskriftene tyder utrolig nok på at DNB vinner en slags PR kampanje. Det er nemlig ikke noen skarve hundremillioner som potensiellt hadde tynget aksjekursen, men persepsjonen at de kanskje kunne tappe mange flere saker med ytterligere tid i rettsystemet.

-/ TIDLIGERE I UKEN skrev jeg en introdusksjon til fenomenet Bitcoin, og det var ikke primært på grunn av akkurat det produktet, men heller en nysgjerrighet rundt fremtiden til en elektronisk valuta. Det er ikke vanskelig å se for seg at det vil komme en global valuta, som er raskere og billigere å bruke for e-handel. Denne lange artikkelen av Felix Salmon i Reuters, er den mest informative jeg har lest om temaet, men hvis du ikke har samme interesse så er det bare å bevege seg videre i dagen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer