Morgenrapport torsdag


Nikkei -0.28%  Shanghai -0.12%  S&P500 +0.65%  DAX futures +0.00%

Det har vært en volatil august måned, og det mangler ikke på spådommer om større korreksjoner og problemer til høsten. Inverterte rentekurver, økt volatilitet, minusrente fra sentralbankene, handelskrig, Brexit, innsidesalg og færre tilbakekjøp av egne aksjer. Sentralbankene har snudd til duepolitikk fordi det ser ekstra sårbart ut.Listen er lang, og det er vanskelig å bygge et langsiktig bull case for aksjemarkedet så tidlig i nedgangssyklusen.

Når det er sagt, faller aldri markedet når flertallet av investorene forventer det. Hvis det faktisk er slik at alle potensielle negative momenter er gjennomtygd og inndiskontert, kan vi plutselig få et overraskelsesrally fra tidlig i september. Stranger things have happened!

Hedgefondforvalter David Burry, som ble kjent gjennom boken og filmen The Big Short, mener nå at han har funnet en ny boble han kan tjene penger på. Han mener de er en misprising av risiko, fordi aktiv forvaltning har dødd ut til fordel for passiv forvalting. Det betyr at store blue chip selskaper blir priset for høyt, og gode small caps blir oversett. På et tidspunkt vil flere oppdage dette og forhåpentligvis lukke den store spreaden. Han spiller denne traden ved å plukke gode small caps og shorte blue chips. Mitt syn er at han sikker har rett, men jeg kan heller ikke se for meg en verden der aktiv forvaltning øker i popularitet.

-/ HAR DERE lyst til å høre intervjuet Torbjørn Bull Jenssen i Kryptografen gjorde med Tom Staavi fra FinansNorge? De snakket om bitcoin, sentralbankvaluta, hvorfor norske banker nekter kryptoselskaper bankkonto og hvorvidt det var plass hos FinansNorge for de samme selskapene.

-/ VAR IKKE det spennende nok, anbefaler jeg denne artikkelen om Kinas forestående digitale valuta, hvordan de skal rulle den ut og mulige konsekvenser det får for verdenshandelen og finansmarkedene.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer