Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.91%  Shanghai +0.89%  S&P500 -0.12%  DAX futures +0.45%

Nå går det mot G20 og finansminister Mnuchin sa i går at de nærmet seg en mulig avtale. Det er umulig å si noe sikkert rundt dette, men det er åpenbart at amerikanske selskaper begynner å føle på økte kostnader og redusert råvaretilgang. I eksempelet ovenfor vil prisen på en Iphone gå opp 20-25% hvis de må flytte produksjonen til USA. Det betyr lavere salg og eventuelt økt inflasjon. Skulle det komme en handelsavtale mener jeg det er veldig bullish for aksjemarkedet. Risikoen faller i Kina og USA får igjen tilgang til billige varer. Go spend those dollars!!!

-/ CLARKSONroper kjøp på både tank og tørrbulksektoren. For det første vil en handelsavtale drive ratene høyere ettersom handelsbarrierene forsvinner, men analysen baserer se på skip som blir tatt ut av markedet for å montere scrubbere. I 2020 vil det inntre strengere regel for svovel innhold i bunkersoljen. Det betyr at mange eldre skip må modifisere seg, det tar tid og fjerner kapasitet fra markedet. I tankmarkedet anslår analytikeren at 0.9% av VLCC flåten var ute av markedet på grunn av modifisering i juni, noe som forventes å øke til 1.6%. Ser vi på Hunter Group til Arne Fredly så handler aksjen på 3.6 kroner, men det er over 1 krone under prisen du får hvis du selger skipene og deler ut penger. Dette bevises gjennom et konkret skipssalg tidligere i måneden, som oppnådde priser som gir en betydelig høyere break up value enn dagens kurs!

-/ BITCOIN var helt oppe i $13.800 før den reverserte ned til $13.000. Det er opp fra rundt $4.000 fra tre måneder tilbake. En boble kan bare sprekk én gang, så da faller vel den definisjonen bort. Driverne akkurat nå er flere nye prosjekter som kommer online, og bedre muligheter for institusjoner å handle krypto. I tillegg har vi Facebook Libra som kommer til å dominere media de neste to årene.Husk at du kan handle Bitcoin på Nordnet gjennom BTC-trackers!

Jeg tenkte på en annen ting; Kommer Google, Apple og Amazon til å sitte stille å la Facebook ta hele dette segmentet? Neppe. Jeg tipper Google kommer raskest på banen, fordi de konkurrere i mange markeder.

Følg gjerne med på Kryptografen også. I går publiserte Bendik Schei et sammendrag av sin masteroppgave om “lead / lag i Bitcoinmarkedet”. Han har analysert hvilke børser som henger etter de andre, noe som gir gode tradingmuligheter. Han begynner som analytiker i Arcane Crypto i august. Jeg har også intervjuet han på en BONUS episode av Podcasten som kommer ut på fredag.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer