Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.07% Shanghai +0.07%S&P500 +0.18% DAX futures -0.07%

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 7628745d-c489-4cf0-8466-31cec3f5ced4.jpg

Oslo tilbragte hele handelsdagen på minussiden, men endte kun ned et kvart prosentpoeng. Kontinentet hadde mer fart, og samtlige indekser handlet opp mellom 0.5-1%.
Amerikanske indekser var godt på vei ned før FOMC møtet vekket oksen til live igjen, selv om Fed sådde tvil om egne projeksjoner.
Asia starter handelsdagen blandet, selv etter miserable markotall, hvor spesielt import/eksporttall relatert til Kina var spesielt stygge.
KPI og PMI fra de store nasjonene i Europa, referat fra siste ECB møte, ordre og produksjonsdata fra USA, samt oljelagertall er dagens makro.

Grafen over forteller det meste om handelskrigen mellom USA og Kina. Det er tilnærmet bråstopp av import av amerikanske varer til Kina. Landbruksdepartementet i USA mener at soya eksporten ikke vil se sine tidligere topper før i 2026. Mye er selvsagt relatert til handelskrigen, men når man ser at importen av japanske varer til Kina også er ned 17% fra ifjor så tegnes det et bilde av dette stikker mye dypere. Kinas økonomi bremser, mye, og styresmaktene er iferd med å trykke på diverse stimuliknapper igjen.


Utlånsveksten hos bankene øker kraftig, og det vil nok bli lansert flere varienter fremover.


Det er nærliggende å tro at en handelsavtale med USA burde sitte løst, noe markedet til en viss grad indiskonterer, men uttalelsene fra Xi og innenriksdepartementet tyder på det motsatte. Nattens sitater var at Kina ikke vil gi grunn for hverken politisk eller lovlig reform slik at utenlandske IP rettigheter vil bli styrket. De vil heller ikke la Yuan kursen bli brukt mot dem i forhandlinger.

Begge punktene står høyt oppe på listen til USA, og således ser det ut til at man er enda lengre fra hverandre er det som kanskje tidligere er kommunisert, noe som ikke lover godt for et aksjemarked som ser MSCI World Index(i EUR) handle kun 2.5% fra all time high.

Det som derimot taler for videre festligheter i markedet er statistikken. Den peker nesten uteukkende på videre oppside.
Tabellen over viser hva som skjedde med markedet de årene hvor SP500 hadde draw downs på under 3% første 33 handelsdager. I tillegg så har historien vist at når over 90% av SP500 selskapene handler over 50dagers snittet sitt (som er tilfellet nå), så er påfølgende 3, 6, og 9 måneders avkastning 5, 9, og 16%.

At interessen for shippingaksjer er lav skal ikke mye til for å se. Aksjene handler jevnt over langt under NAV, og selv segmentene som går bra sliter med å se de tradisjonelle dragene i aksjekursene. De største aktørene har brent seg i shipping gang på gang, ikke nødvendigvis bare på bakgrunn av dårlige analyser, men også på grunn av store posisjoner som er vanskelig å flytte under stor volatilitet, som gjerne kjennetegner en topp eller bunn.
Hedgefondene sikter seg nå i større grad inn mot gjeldssiden av sektoren.
Bankene jobber stadig ut porteføljene sine av lån i sektoren, og flere store aktører ser sitt snitt i å “hjelpe” de med dette. Både gode og dårlige lån finner plutselig nye eiere, og spesielt hedgefondene ser at de nå kan få tosifret årlig avkastning uten å måtte finkjemme satelittbilder for køer ved havner eller tyfonretninger.

Er du daglig leder, eller har du en daglig leder som kunne trengt litt hjelp på veien til fornying av bedriften, da er BCG igjen på plass for å hjelpe.
I sin nye rapport om transformering av bedrifter så lister de opp de viktigste stegene en sjef kan ta for å fornye bedriften, og være klar for hva enn fremtiden måtte bringe.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer