Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.99%  Shanghai +1.40% S&P500 +0.54% DAX futures +0.50%

Verdens børser surfer videre på handelsfred mellom Kina og USA. Det kommer et tidspunkt der fokus skifter over på et nytt år, lavere multipler og en potensielt bedre avtale mellom verdens to største økonomier. Når det er sagt har jeg brent meg tre ganger i høst på frivole spådommer om aksjeopptur, min overbevisning er derfor av det tynne slaget.

Hvordan går det med oljeprisen? Reuters og Bloomberg har ulikt syn på saken:

Kl 13.45 i dag kommer Mario Draghi til å annonsere at ECB slutter å stimluere markedet med obligasjonskjøp. Det er i hvert fall hva ekspertene mener i forkant av møtet i sentralkomiteen til ECB. Det ligger en større story her, og det er ikke rentehevinger, men fornyelsen av konflikten mellom nord og sør-europa. ECB har vært den eneste kjøper av Italiensk statsgjeld siden 2015, det blir nå avsluttet samtidig som EU krangler med LegaNord/5Stjerner om en stor budsjettsprekk. I tillegg ser Macron/Merkel sin budsjettunion til å slå sprekker da Macron måtte gi etter for “guelvester” og øke underskuddet på statsbudsjettet. Alle var fokusert på UK og Brexit, i all den tid Storbritannia har høyere vekst og lavere gjeld en størsteparten av EU. Snart får vi se om kongen har klær!.

-/ EN IVRIG LESER fra Shippingbransjen kontaktet meg i går og fortalte om et konstruktivt løft i tørrbulkratene på ettermiddagen. Både Panamax og Capesize forward rater steg 7-10%.  Årsaken er at Kina har kjøpt 500.000 tonn soyabønner i første transaksjon etter at “handelsfreden” ble erklært av Trump og Xi forrige uke. Det er cirka 7 Panamaxer ut av Mexico gulfen, men nå forventer befrakterne økt aktivitet. Golden Ocean har korrigert fra 80 kroner i oktober og flatet ut rundt 60 kroner de siste to ukene. Her kan det ligge en liten juletrade!

-/ HAR DU BEHOV for å signere dokumenter digitalt? BizBot har gjort signeringsmodulen til en separat tjeneste. Alt du og kontraktspartene dine trenger er e-poster, avtaledokument og BankID for å signere juridisk bindende kontrakter. Vi har testet alle signaturtjenestene der ute, og vår er definitivt den enkleste. Vet du hva som er ekstra bullish? Den er helt gratis!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer