Morgenrapport Torsdag

Nikkei -3.53%  Shanghai -1.48% S&P500 -3.00% DAX futures  -0.55%

Nå begynner børsene å vise ekstreme utslag. I går stengte S&P500 -3% og NASDAQ -4.4% når bjella gitt. I mine øyne betyr det at panikken har satt inn. Alle de toneangivende indeksene er ned nærmere 10%, eller mer siden toppen i sommer, det skjer samtidig med at vi går over i november om en ukes tid. Jeg står derfor fast ved at man bør vurdere aksjekjøp de nærmeste dagene som posisjonering før julerallyet. Det kommer til å gjøre vondt i begynnelsen, ingen treffer bunnen, men det justerer du ved å handle mye mindre volum enn du pleier. 

Støtten kan komme allerede i dag, da Equinor la frem sterke tall for tredje kvartal. Bunnlinjen viser $4.8 milliarder mot $2.35 milliarder i samme periode i fjor. Merk også at det har oljeprisen har vært “høy” de siste tre månedene, men har nå falt tilbake. Det blir faktisk spennende å se hvordan markedet tolker denne. Det verste som kan skje er en bratt stigning fra start for deretter sagte nedsalg.  

-/ HAR DU OPPLEVD å bli tvangsolgt som følge av maginskvis på belånte aksjer? De fleste som handler med giring har mest sannsynlig den erfaringen. Det har også tidligere CFO i Tandberg, Terje Rogne, som nå er styreformann i Nordic Semiconductor. I går tvangsolgte banken hans 750.000 aksjer i NOD som følge av for høy belåning. Det er selvfølgelig ekstra flaut hvis man er styreformann, men en naturlig funksjon når man belåner aksjer man får i kompensasjon fra styret. Han frasier seg nå vervet som styreformann i NOD:

-/ GOLDMAN SACHS har laget en kul infograf om det voksende segmentet e-sport. Den er rask å scrolle gjennom, og gir deg de viktigste utviklingstrekkene. Dette kommer som et skudd og her har HackerNoon laget en oversikt over hvordan du kan eksponere deg mot sektoren. Chipprodusenter, datalagring, spillutvikler etc.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer