Morgenrapport Torsdag

Nikkei +1.00%  Shanghai +0.38%  S&P500 +0.04% DAX futures  +0.00%

Det var to hendelser som preget markedet i går. Apple lanserte nye telefoner og klokker. Kursen beveget seg ikke nevneverdig, og jeg vet ikke helt om disse sceneshowene har utlevd sin tid og extravaganse. Kanskje eventene er ment for mobilkjøpere og ikke mine aksjeøyne.

Amerikanske myndigheter meldte at de hadde invitert en kinesisk handelsdelegasjon til Washington neste uke, for å snakke videre om en handelsavtale. Ryktene skal ha det til at det ikke er store kampsaker igjen før de kan bli enige, men det er flere som også bemerker hvor tålmodige kineserne er. De er jo kjent for å tenke langsiktig, og da blir vel dette bare en liten kunstpause i deres ekspansjonsplaner. Markedet likte invitasjonen og sende de asiatiske børsene opp.

-/ PARETOKONFERANSEN er i gang og Trøim sin riggbaby BORR Drillingstjeler mye av medieoppmerksomheten. Han mener bastant at de har truffet bunnen i riggmarkedet med kjøpet av sin portefølje på 63 rigger, og ønsker å betale mest mulig ut til aksjonærene, når pengene begynne å flyte inn. Han er like bomsikker på at riggmarkedet kommer tilbake, som det gjorde de andre gangenepå 90 og 2000 tallet. Får han rett blir dette en gullkalv, Har industrien forandret seg eller energimiksen aksellerer i fordel fornybart, sitter de med gjeld og stål. Vi husker hvordan det gikk med Seadrill til slutt.

-/ DAGENS LESETIPS er en Josh Brown som har vært på et fordrag med Jamie Dimon, sjefen for JP Morgan. Her gikk han igjennom flere store momenter som preger økonomien og verden i 2018, men det mest artige var vel at han tok i mot alt av spørsmål fra salen. I god bloggeånd har Josh sammenfattet det han mente var viktigst. Tariffer, reguleringer, teknologisk disrupsjon, Bitcoin og gjeld! 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer