Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.41%  Shanghai +1.09% S&P500 +0.08%  DAX futures +0.00%

Sentiment: Ny all-time high!

Markedet fortsetter videre opp, og det er gode nyheter for investorene på Oslo Børs som mest sannsynlig kan notere seg en ny all-time high i dag. Oljeprisen gjorde et nytt byks i går, og oljeaksjene var den sterkeste sektoren på Wall Street. Alle vet at Oslo Børs er oljetung, og nå er det sikkert høy investeringsaktivitet hos utenlandske fond og institusjoner inn i norske kroner og aksjer.  

Alt er vel og bra, bortsett fra yieldkurven som blir flatere og flatere. Jeg har skrevet tidligere om hvorfor det er viktig at lange renter er høyere enn korte. 1. Fordi bankene låner inn kortsiktig, låner ut langsiktig 2. Denne spreaden representerer en sterk fremtidstro. Vi bør helst være på et sted der de lange rentene er høyere, at det eksisterer en optimisme at økonomien skal bli bedre. Det som nå er i ferd med å skje er at lange renter faller, noe som peker på at f.eks FED kan være ferdig rentehevingene neste år. Hvorfor kan de være ferdig? Jo fordi det forventes at økonomien bremser igjen. = Ikke bra for aksjemarkedet.

-/ OPPGANGEN fortsetter i Hunter Group, selskapet Arne Fredly ønsker å gjøre om til en tradingenhet for aksjer og skip. Han har personlig bestilt fire VLCC tankskip hos Daewoo, og har opsjon på ytterligere tre. Denne porteføljen vil han overføre til Hunter Group, da dette børsnoterte selskapet også overtar finansieringsforpliktelsene. Det betyr at han kan emittere aksjer eller låne i obligasjonsmarkedet for å ta levering av skipene. Jeg har en følelse av at dette ender godt for alle parter, men merk dere at tankmarkedet gikk på en ny smell forrige uke med 50% fall i ratene..

-/ EN IVRIG leser av morgenrapporten sendte meg et chart som sammenligner markedsverdien til Disneyog Netflix. I 2013 lagde de en avtale der Netflix fikk distribuere Disney innhold til sine kunder. Den avtalen ble sagt opp i fjor, da Disney så at sine egen business modell bar all risikoen, samtidig som Netflix skummet fløten. Jeg er dog redd det er for sent nå som Disney skal lage sin egen betalte strømmetjeneste. De skulle gjort det i 2013 og konkurrert mot Netflix fra dag 1.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer