Morgenrapport Torsdag

Nikkei -1.72%  Shanghai -0.00%  S&P500 -1.11%  DAX futures -0.71%


Sentiment: Ny måned!

Enda en grusom handelsdag på Wall Street. Det var nok mange som veddet på at faren var over for denne gang, noe vi ser av den raske oppgangen de to foregående ukene. Problemet er at økt volatilitet er at varsko på hva som kommer, ettersom VIX måler implisitt volatilitet i opsjonsmarkedet (fremtiden) og prisen på forsikringen. Øker VIX betyr det at aktørene spår en usikker fremtid. Da bør man ikke bli overrasket over ruskevær noen måneder etter den “spiken” vi nettopp har sett.

Her har Goldman Sachs illustrert hvordan volatiliteten fortsetter å øke de påfølgende 18 månedene. Gul linje er oss, Blå linje er historisk snitt 6. 12 og 18 måneder frem i tid.

-/ NÅ HAR Spotify sendt søknad til notering på NYSE. Dette blir spennende, ikke bare fordi de ikke gjør spredningsalg i forkant, men fordi “alle” kjenner produktet fra før. Her har alle like muligheter til å bedømme konkurrenter, måle sin egen bruk og interesse. Det er kanskje den beste “channel-checken” du kan gjøre. Se bare på din egen bruk av f.eks Snapchat etter siste oppdatering, finnes det en klarere short?

-/ RIGGSELSKAPENE i Norge går mye bedre enn i USA, og spørsmålet er hvor lenge denne disconnecten kan vare. Awilco Drilling hentet lett 500 millioner kroner samtidig som Ensco har halvert seg, Transocean er ned 30% på tre uker. De opererer i samme upstream marked, men blir priset ulikt. Hmmm.

EN BØRS PÅ HVERT GARDSTUN: 2018 har blitt spådd til å være “the year of the DEX”. Decentralised Exchanges er det motsatte av sentraliserte børser. En DEX er et sted du kobler deg på når du handler kryptoassets, men beholder porteføljen din på egen wallet. En DEX er åpen i struktur, slik at kundene selv lister egne produkter og går derfor klar av mange regler knyttet til organisert/sentralisert handel av verdipapirer. Norske Hubii slapp nyheten i natt at de lanserer den første store DEX’en for handel med tokens og opphavsrettigheter til medieindustrien. Her kan du liste alt knyttet til video, tekst og lyd. Rettigheter til youtubestjerner? Kygo sine mest populære låter?  Jeg tok frem dette caset på spådommer for 2018, og da lå HBT (Hubii) på $0.41. Nå går den på $1.75

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer