Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.18%  Shanghai -0.07%  S&P500 +0.06%  DAX futures +0.30%


Sentiment: Taper tantrum

Fed ønsker å heve renten en gang til i år, men de begynner å selge unna statsobligasjoner allerede i oktober. Dette for å skalere ned den enorme balansen de har akkumulert siden finanskrisen. Press i obligasjonsmarkedet betyr høyere renter. Hva skjedde i markedet? Dollaren styrket seg, aksjer holdt seg rolig (surprise), samtidig som euroaksjer skøt høyere på lavere eurokurs. Bull, bull & bull, her er det ingenting som kan ødelegge festen!

Finner vi frem bjørnebrillene er det kanskje sannsynlig at vi kan oppleve økt usikkerhet når sentralbankene skal begi seg ut på “the great unwind”. Siden finanskrisen har balansen til de fire største sentralbankene vokst fra $4 trillioner til $14 trillioner, og hva. ble effekten? Ingen har truffet verken inflasjons eller vekstmålene sine. Når de nå må reversere, kan det tenkes at vi får en motreaksjon med høyere renter enn ventet og den berømte nålen i aksjeboblen. Eller?

-/ SEADRILL steg til 4 kroner i amerikansk handel, og her må det være vill spekulasjon rundt regningsrettigheter for neste emisjon eller en patetisk dekking av shortposisjon. Før du river deg i håret og tenker på pengene du kunne tjent ved å kjøpe den på 1.5 kroner, så husk hvor stor risikoen er. Aksjen handler nå som en opsjon, og kan svinge hver dag etter hva nyhetsflyten er. “Alle” er enige om at restverdien etter forslaget som har blitt lagt frem er på 25 øre per aksje for de nåværende aksjonærene.

-/ NÅ SKAL InFront børsnoteres. Mange kjenner nok til denne norske fintech suksesshistorien bak det som het TheOnlineTrader, børsystemet som var billig og like bra som det proffene brukte. Selskapet har ligget i (n)front på utviklingen hele veien og deres børssystem er i dag ledende blant private investorer i hele Norden. Les mer om børsnoteringen, eventuell tegn aksjer gjennom Nordnet sin egen plattform.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer