Morgenrapport Torsdag

Janet Yellen senket forventningene til stigningstakten, i går. Dette sendte dollaren lavere, og aksjeindeksene høyere. Jeg er ingen valutaspekulant, men skulle jeg tatt et syn her, så ville det vært å kjøpe dollaren på denne svakheten. Jeg har vanskelig for å se at dollarrallyet skal gi seg med det første. Spesielt når alle andre verdensdeler stimulerer sin egen valuta i filler.

Asiatiske børser handler blandet i morgentimene, der svakeste indeks er Nikkei (-0.3%). Shanghai og Hang Seng handler høyere. Jeg tror vi ser økt volatilitetet i dag og i morgen. Selv om de amerikanske indeksene steg på Janet Yellen, tipper jeg at valutamarkedet kommer til å svinge hardt, og dermed prege risikosentimentet. Jeg forholder meg fortsatt til at vi flater ut / topper ut i disse ukene, og er dermed forsikrig med å anbefale aksjekjøp.

-/ ØYSTEIN OLSEN og Norges Bank skal ha rentemøte i dag, og det er godt mulig vi får et kutt. Det er i hvert fall priset inn i markedet, og jeg tror ikke vi vil se det store utslaget på aksjene.

-/ RIGGSELSKAPENE steg i går; Transocean opp 8%, Ensco 6.5% og Rowan 5% og Seadrill 7.5%. Årsaken er nok at oljeprisen steg nesten $3 på fallet i dollarkursen. Transocean meldte tidligere på kvelden at de skal skrape fire rigger, som tidligere var ment for salg. Det er i hvert fall ikke bedring av riggmarkedet som gav oppturen i aksjene i går kveld.

-/ ØYVIND ERIKSEN I Aker sier til DN at Kværner ikke var i nærheten av å konkurrere med Aibel om plattforkontrakt på Johan Sverdrup. Det sier noe om kostnadsnivået i Kværner, eller desperasjonen i Aibel.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer