Morgenrapport Torsdag

Nikkei indeksen stiger 0.8% over natten, og det kan selvfølgelig være kjøperne som entret markedet den siste timen på Wall Street som fortsatte i natt, men det japanske markedet fikk kanksje uventet hjelp fra sitt eget pensjonsfon. Det jpanske pensjonsfondet har $1.2 trillioner under forvaltning, og bestemte akkurat at de øker aksjeandelen for innenlandske aksjer, fra 12% til 24%. Her kan man frontrunne ved å kjøpe Nikkei indeksprodukter.

 

 

-/ KINESISKE EIENDOMSPRISER er ned 11% hittil i år, og forventes å falle inn i neste år. Myndighetene har fjernet begrensninger på å kjøpe “hjem nr 2”, og senket kravene til egenkapital, for å stabilisere eiendomsmarkedet. Jeg synes det er bra at landet klarer over 7% GDP vekst, til tross for et svakt boligmarked. I tillegg forventes det at boligprisene bunner ut neste sommer, og det kan løfte økonomien betraktelig. Husk at aksjemarkedet inndiskonterer slike ting opp til seks måneder i forkant.

-/ KVARTALSTALL: Både American Shipping Company og Schibsted knaller til med bedre resultat enn ventet. Opera skuffet, mens Orkla fortsetter sitt fem år lange gjesp.

-/ ILAKS SATSNINGEN til Aslak Berge kan i dag feire over 40.000 unike lesere den siste måneden. Nisjeprodukt med stort antall relevante oppdatering daglig.

-/ MEDIEKJEMPEN Schibsted leverte 60 millioner kroner på bunnlinje, mot ventet 19 millioner. De løper fort i et race over på digitale plattformer. Onlineinntekten er nå 55% av topplinjen, mot 48% året før.

-/ RÅDGIVERNE I MCKINSEY har skrevet en rapport om “the connected car”. Nye biler i dag er like mye elektronikk som mekanikk. Visste du at gjennomsnittsbilen går på 100 millioner linjer med kode, og prosesserer 25 GB med data i timen? Etterspørselen etter datakomponenter og connectivity vil eksplodere i følge McKinsey.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer