Morgenrapport Torsdag

Det lysner på børsen i forkant EU toppmøte, og vi får mest sannsynlig et løft i dag også bare fordi koklusjonen fra møte ikke kommer før i morgen. Forventningene bygges opp, og det betyr fallhøyde hvis politikerne skuffer. Jeg hang ikke med på den siste oppsvingen, og er således i utakt, noe som gjør det ekstra vanskelig å hekte seg på i dag.

-/ 20. APRIL gjennomførte Songa en rettet emisjon på 18 kr, og lovte en reparasjonsemisjon til aksjonærene som ikke fikk være med. Nå melder selskapet at de skraper emisjon nummer 2 på grunn av lav aksjekurs, den er nemlig på 13 kr. Når spesifikke storaksjonærer fikk en “gavepakke” på 18 kr i april, hvorfor skal ikke småaksjonærene få en godbit nå som kursen har falt? Er de redd for utvanning kan de bare senke den nominelle verdie eller justere ned antall aksjer. Jeg mener dette dreier seg om en holdning og ikke det monetære.

-/ SENERE I DAG skal høyesterett i USA avsi dom på “Obamacare”. Den omstridte loven øker antall forsikrede, men også ansvaret og kostnadene til privat næringsliv. Dette er en stor avgjørelse og kan sende farmasi/legemiddel, sykehus og helseaksjer veggemellom i ettermiddag.

-/ I 2008 VAR de store bankene på Wall Street ansett for å være “Too Big Too Fail”. Gjennom de 4 siste årene har JP Morgan sin balanse vokst 49% til $2.3 trillioner, og Bank of America sin har vokst 27% til $2.1 trillioner. Godt vi har lært…

-/ OLJEANALYTIKER THORBJØRN KJUS mener nye gasstrucks i USA kan være en virkelig game changer, og investorene kan begynne å prise dette inn før det store skiftet er foretatt. Gass er billig…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer