Morgenrapport Tirsdag

Svak sesjon på Wall Street i går, der samtlige indekser stengte nær dagens lav. Det var egentlig styrken på Oslo Børs som overrasket meg, ettersom Asia var blytung før vi åpnet. Nå er det uansett en ny dag, og Japan trekker ned nok en gang. Myndighetene i Kina har åpnet for at bankene kan hente mer egenkapital i markedet, og nå frykter investorene at det kommer flere store bankemisjoner.

Oljeprisen stengte på laveste nivå på fem uker. Jeg vet ikke hvor drastisk dette er, men det er ikke bullish at ny kapasitet kommer online fortløpende Libya har et stort potensialet hvis opprørsgrupper og banditter langs kysten slutter å krige med den lille sentralregjeringen som prøver å styre landet.

Jeg venter egentlig på en kjøpmulighet for Januar, men jeg kan ikke se at startskuddet har gått. Jeg tror Oslo Børs åpner ned i dag også, og skulle sentimentet forbli labert ser jeg heller at vi trader lavere i ettermiddag enn rett opp. Hold kruttet tørt, så kommer det en mulighet veldig snart.

 

-/ RESULTATVARSEL fra DNB; De må booke et tap på 1.3 milliarder i 2013 på swap porteføljen sin. Dette er de samme basiswapene som de har meldt om tidligere, og som skal gå i null over tid, men mark to market hvert kvartal fører til endringer i balansen. Jeg tror ikke dette skal ødelegge for aksjekursen, men en liten trøkk fra start blir det nok.

-/ RESULTATVARSEL fra EMGS; De melder om -10% lavere inntekter enn tidligere guidet. Det skyldes tre ukers forsinkelse på en båt, men det viser også hvor sårbare de er.

-/ GOLDMAN SACHS nedgraderte First Solar i går, og aksjen faller -9%. I samme åndedrag oppgraderte de SolarCity, som steg +7%. En ETF som tracker fornybar energi, TAN (den perfekte tickerkoden for solindustrien), var uforandret.  

-/ I GÅR PUBLISERTE jeg en liten innføring i shipping, der første del handler om tørrbulk. Her kan du lære om de mest aktive handelsrutene, skipstypene og hvordan du kan bruke dette til å tjene penger på aksjene. Ratene har firedoblet seg på ett år, og i mine øyne er vi inne i en positiv syklus i shipping igjen, noe som kan føre til høyere kurser det kommende året.

PS; Bildet over viser de mest populære handelsrutene på nittenhundre tallet. Ikke mye har forandret seg siden den gang.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
4 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
07.01.2014 08:53

Hei, hva tror du om BW LPG og Golar LNG?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
07.01.2014 15:45

Skal se om jeg får med noe på morgenrapporten i morgen 🙂

Gjest
Gjest
07.01.2014 13:23

Hei,
Har du muligheten til å forklare hva som har skjedd med intex resources de siste 3 dagene. Opp 30+% og ser ikke helt hvorfor.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
07.01.2014 15:45

Jeg skal spørre litt rundt, men lover ingenting. Ofte stikker aksjer uten at det er noe forklaring. Investorene leter etter aksjer som ikke har steget vil jeg anta.