Morgenrapport Tirsdag

Rød dag i Asia, men jeg er ikke bekymret. Oljeprisen stiger igjen, og S&P500 futures peker på en positiv åpning på Wall Street. I mine øyne åpner Oslo Børs marginalt opp, og gjør ikke så mye ut av seg. Dagene foran og bak Thanksgiving, altså onsdag og fredag, har historisk sett vært sterke børsdager. I de siste 60 årene, har disse dagene kun gått i minus 13 ganger.

Det fremkommer av avtalen med Iran at de ikke får lov til å øke oljeeksporten til mer enn 1 million fat om dagen, de neste seks månedene. Etter det er det fritt vilt, men det er nok derfor oljeprisen holder seg så sterk. Iran har nærmere 37 millioner fat olje lagret på oljetankere i gulfen. Det er 92 VLCC skip. 

 

-/ PÅ TORSDAG er det som sagt Thanksgiving, og rundt black friday er det fokus på detaljhandel. Aksjene som historisk har gått best denne uken, er Nike, Nordstrom, Abercrombie & Fitch og selvfølgelig Apple. Når det gjelder sistnevnte så er årets høyeste notering $527 fra Januar. Aksjen stengte $523.74 i går. Kanskje den setter ny årsbeste nå som alle skal kjøpe julegaver?

-/ DET SPEKULERES i om Aker Solutions vil dele ut et ekstraordinært utbytte på 15 kroner etter salg av eiendeler.

-/ BAYER BYR 336 kroner for Algeta. Det er 20%++ over børskurs i går. Gratulerer.

-/ I TREDJEKVARTAL steg tørrbulkratene brått, og Golden Ocean var riktig posisjonert. De kunne således levere dobbelt så stort resultat som ventet. De overrasker også med et lite utbytte. Jeg skal høre på conference callen, og skrive mer om dette på lunchoppdateringen.

-/ ARNE BLYSTAD trekker seg fra styret i Songa og dumpet nesten 10 millioner aksjer i går. Frederik Mohn øker eierandelen fra 30% til 50.1%. Nå skal jeg være litt stygg, men han som kan shipping/offshore/nybygging (uten å ha hatt suksess her riktignok) trekker seg og dumper aksjer, mens han som ikke har en livslang erfaring med sektoren overtar en majoritetsposisjon.

-/ ETTER EN BØRSNOTERING går selskapet og rådgiverne inn i en “stille” periode, der de ikke kan snakke om selskapet eller fremtidige inntekter. Twitter sin “stille”periode er ferdig 2. Desember, altså mandag neste uke. Det betyr at selskapet kommer til å møte investorer, og meglerhusene som hjalp til med noteringen vil slippe sine analyser. Hvis det kommer en bråte med bullish analyser den dagen, kan aksjen gjøre et hopp. Aksjen er nå på laveste kurs hittil på $39. Selve emisjonen skjedde på $26, men aksjen har tradet mellom $40-$50 kroner i ukene som har forløpt.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer