Morgenrapport Tirsdag

Til tross for høyere renter i Spania, og usikkert valgutfall 18. Juni ivHellas, stiger Asiatiske børser i dag på håp om kinesisk stimuli. Etter forrige ukes fall, overrasker det meg ikke at aksjemarkedet henter seg noe inn, men jeg stiller meg tvilende til om det kan bygges en fornuftig oppside ettersom det fortsatt er mange usikkerhetsmomenter knyttet til bremsing i Kina og gjeldsproblemer i EU. Situasjonen i Spania må roe seg, og valget i Hellas unnagjort før usikkerheten avtar. Inntil da tror jeg man skal være forsiktig med aksjer.

-/ USA KAN KOMME POSITIVT ut av en situasjon der uroen i Eurosonen fortsetter, ettersom de drar nytte av lavere renter og fallende råvarer. I tillegg kan kapitalen søke seg til “trygge havner”, og da kommer man ikke utenom US T-bonds og Dollaren i følge FED sjefen i Philadelpia. Amerikanske banker har også redusert eksponeringen mot europeiske motparter.

-/ DET VERSERER RYKTER OM at Opera er i diskusjoner om å bli kjøpt opp, og at Facebook er en mulig budgiver. (I tillegg GOOGLE OG SAMSUNG mulige beilere). Selskapet selv kommenterer ikke spekulasjonene. DnB har prismål 60 kr på Operaaksjen -> nesten dobling fra dagens nivå.

-/ DEN 7.Juni stenger emisjonen i Selvaag Bolig, og aksjen noteres rett etterpå. De holder roadshow i London denne uken, og indikert pris på 25 kr aksjen er P/B x 1.3.

-/ SOCIETE GENERALE kutter DNB til selganbefaling, og prismål 52.5 kr. Kanskje det er for tidlig å bunnfiske DNB på denne siden av sommeren..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer