Morgenrapport Tirsdag

Nikkei stengt  Shanghai -0.08%  S&P500 +0.69%  DAX futures +0.20%


OSEBX er tilbake til 900 nivået, og over det har ikke markedet ikke klart å tilbringe mange handelsdager så langt i år.
Den positive stemningen var tilstede på samtlige indekser i Europa, og en noe slapp oljepris var ingen festbrems.
Markedet i USA fulgte strømmen, men Dowen var igjen treg, hvor tungvekterne Coca Cola, IBM og Boeing var de som trakk ned. Apple sin nye all time high notering trakk på den andre siden SP500 opp.
Asia holder på den forsiktige stigningen fra igår, men feriestengte indekser i Japan gjør at volumene er svært tynne.
Britiske industritrender, retail sales fra Canada, samt bruktbolig salg og oljelagertall fra USA er dagens makro.På torsdag er det nytt ECB møte, og man regner med at man vil få noe mer informasjon rundt det tekniske bak den nye runden med QE de har planlagt. Det er fortsatt uavklart om hvordan miksen av assets de skal kjøpe ser ut, og hvordan dette vil kunne dra inflasjonen opp mot målet til sentralbanken(det er nemlig ingen andre som tror at dette vil fungere).

En annen viktig detalj på torsdag er at dette er Super Marios siste møte i ECB.
Italieneren med stenansiktet har styrt ECB til å doble sentralbankens balanse (fyi; dette er ingen bragd), og samtidig konsekvent bommet på sine egne inflasjonsmål, som tross alt bare er en av ECBs hovedoppgaver.
Draghi skal dog ha for at PIIGS landene nå ikke lenger er en sak, da de nå nyter godt av de mest komprimerte rentene noensinne.
Både FT og Reuters har noen greie artikler som oppsummerer hans tid som sjef i ECB.
Undertegnede har aldri vært en stor fan av Mario, men det spørs om ikke savnet vil snike seg på ettersom det er Christine Lagarde som skal inntre sjefsstolen i ECB om kort tid.WeWork har blitt dekket godt i denne morgenrapporten, og dette er historien som bare gir og gir.
Forrige uke skrev jeg om hvordan WeWork så på en veldig rar vri av en giftpille, i form av $5mrd lån fra JPMorgan, som ville blitt ett effektivt make or break for selskapet.
Herrene i SoftBank, som gjennom VisionFund har over $10mrd investert i fadesen, ser ut til å komme seirende ut ifra denne tautrekkingen med tidligere WeWork CEO.
SoftBank selv, altså ikke gjennom sitt VisionFund, skal etter sigende spytte inn $4-5mrd i ny EK, og da sitte med litt over 70% kontroll av selskapet.

Verdisettelsen på selskapet er noe mer edruelig enn de $45mrd man trodde en IPO kunne by på, og man ser nå på en $8mrd mcap før EK innskytelsen. Dette vil tilsi en stygg barbering av verdien på VisionFund sin posisjon i WeWork, og både SoftBank sjefen og VisionFund i sin helhet legger hodet på blokka for å snu den skuta.Med den abnormale store volatiliteten i shipping så kommer Cleaves sine gratis analyser godt med som ekstra faglig påfyll. Ny uke betyr ny ukesrapport fra Joakim Hannisdahl, og han oppdaterer oftere på Twitter for de som skulle være interessert i det.
Mens råoljetankerne finner sitt equilibrium så har produkttankerne sett ratene “snike” seg opp snaue 100% siste uken, og alt unntatt tørrbulk og container tjener penger som gress om dagen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer