Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.59%  Shanghai -1.24%  S&P500 -2.35%  DAX futures -0.00%

Verdens aksjeindekser fortsetter å falle, i en kraftig reprising av risiko der oddsene for en handelsavtale har svekket seg betydelig. Som jeg skrev forrige uke. Deadlinen på fredag ville gi oss himmel eller helvete i aksjemarkedet, da viktige avgjørelsen skulle bli tatt rundt en ny handelsavtale. Det skar seg, og nå selger investorene aksjer, spesielt i Kina der myndighetene intervernerer i aksjemarkedet akkurat nå.

Samtidig har Bitcoin gjort kraftige byks oppover de siste månedene. På søndag og mandag, ble det satt nye rekorder på handelsvolum. Prisoppgangen kommer etter et år med bygging av betalingsløsninger, custody for institusjoner, børser myntet på fond og banker. Noen hevder Bitcoinrallyet er drevet av kineserne som nå flytter penger ut av landet. Jeg er ikke så opptatt av hva som er driveren i denne runden, men mer opptatt av at svingningene ikke korrelerer med aksjemarkedet. For at kryptovaluta skal bli en alternativ asset class, bør den ikke ha høy korrelasjon med andre store markeder. Hvis den over tid er ukorrelert med obligasjoner og akjer, vil den også bli en naturlig del av en diversifisert portefølje, og da ligger ikke Bitcoin på $8.000…

-/ DET ER FLERE og flere politikere, spesielt i USA som nå tar til ordet for å splitte opp de største teknologiselskapene. Facebook får mye kritikk, kanskje fordi de er størst og kan i likhet med Google og Amazon bruke sin markedsmakt til å holde konkurrentene unna. Jeg vil i den anledning anbefale to artikler, som nysgjerrige investorer kanskje får noe ut av:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer