Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.20%Shanghai stengtS&P500 +0.68% DAX futures +0.08%

Noe retningsløs start på uken for vår del av verden, med tynn guiding fra asia. Markedene i USA var klarere på veien og steg gjennom hele handelsdagen.
Asia er svakt ned i nok en lite overbevisende sesjon, og savnet etter likviditeten er synlig da også Sør Korea og Singapore holder stengt med Kina idag.
Services PMI fra Spania, Frankrike, Italia, Tyskland, Storbritania, USA og EU, samt ISM og oljelagertall fra USA er dagens makro.

20 handelsdager brukte markedet på å korrigere de siste 12% på nedsiden, og nøyaktig like lang tid brukte det på å klore tilbake de 12%ene på oppsiden igjen. V formasjoner er ikke hva man kan kalle vanlige i denne skalaen, og statistikken for påfølgende perioder er ikke særlige gode, snittavkastningen er bare positiv på 6mnd perspektiv etter slike bevegelser, hvorav kortere horisonter har generert negativ avkastning.
Annet enn den mindre nyttige infoen der så fokuserer markedet selvfølgelig på resultatsesongen som er godt igang, hvertfall over dammen. Reaksjonene på tallene har faktisk ikke vært så gode siden første og andre kvartal i 2009, som har plassert SP500 bare 7.5% unna toppen igjen.
Makrofondene som blant annet drives av volatiliteten i markedet ser nå ut til å komme krypende tilbake etter å ha lempet ut store mengder aksjer i Q4 ifjor. Kombiner dette med nye runder med tilbakekjøp av aksjer, så kan første halvår se ganske fair ut.

Store krefter er i sving i Venezuela. Juan Guaido får støtte fra flere og flere vestlige politikere, og presset for et nyvalg øker. Vestlige aktører ser gjerne til at kommunistregimet faller, og jeg antar at den sulteforede befolkningen ikke er uenig. Maduro sitt siste forsøk med krypto ser ikke ut til å redde oljeproduksjonen, og USA serverte den siste spikeren i kisten i form av sanksjoner mot hele sektoren.
Følgelig ligger det nå godt over et dusin tankskip utenfor landet, enten lagret med olje etter billigsalg iforkant av sanksjonene, eller i påvente av å finne et raffineri som er villig til å ta imot oljen.
Kina står på den andre siden og ser sin investering, på over $20mrd i form av lån og fremtidig levering av olje, potensielt forvitre . Russland skal visstnok ha sikret seg en del av sin gjeld i form av 20 tonn gull som Madura ikke var flau for å trekke ut av gullreservene til landet.

På dette tidspunktet så ser obligasjoner ut til å være en av de få måtene man kan få fair eksponering mot landet, og både Goldman Sachs og Blackrock har allerede tatt sine respektive posisjoner.
Begge bankene gikk inn når obligasjonene ble misligholdt mot slutten i 2017, og de kjøpte til 22cent på dollaren. Det har ikke vært en lett vei for forvalterne, og det er først nå de siste ukene man har sett optimismen øke, og obligasjonene handler nå nærmere 33cents. BådeGS Emerging Markets Debt Portfolio ogGoldman Sachs Emerging Markets Debt Fund er blant sektorens største vinnere så langt i 2019.
Blir spennende å se om flere fond, også i form av PE ol., tør å eksponere seg mot det som forhåpentligvis blir en ny vår for det skakkjørte landet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer