Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -1.77%  Shanghai -0.69% S&P500 -2.08% DAX futures -0.19%
Blåmandagen slo til igjen, og hele Europa, oss inkludert, var ned godt over prosenten. Over dammen var heller ingen frisone, og etthvert forsøk på oppsiden ble solgt ned.
Asia følger resten av verden ned, hvor Xi sin tale om kommunismens flotte sider ikke helt bringer frem den store optimismen idag.
Tysk IFO indeks, og amerikanske byggetillatelser og oljelagertall er dagens makrohøydepunkter.

Ikke mange i oversikten her som så langt ligger ann til å treffe spikeren på hodet for hvor 2018 har gått.
Det er dog tidlig å legge boblene på kjøl med Fed sitt møte på onsdag, men flere av disse er uansett langt ute av pengene på sine kursmål.
Sp indeksen er ned over 8% siden forrige Fed møte, og det ser ut at Powell er den eneste som kan redde julefreden for øyeblikket. Dette ser Donald også ut til å skjønne da han igjen angriper Fed i sin siste Twitter tirade. I september var aksjemarkedet opp 26% siden han satt seg på det ovale kontor, den oppgangen har halvert seg til rett under 13% siden han. Markedet har faktisk falt 8% bare siden Donald kalte seg Tariffman 4.desember.

Handelskrigen, og den manglende løsningen tærer på videre, men Kina har hvertfall en pengebinge å ta av. Novembertallene viste at de igjen solgte amerikanske statsobligasjoner, noe som er femte måneden på rad med salg. Kinas beholdning har ikke vørt så lav på over ett år, men det er fortsatt noe over en trillion dollar å ta av, de kan med andre ord fortsette en stund til med dette.

WTI stengte under $50 igår, noe som ikke har skjedd siden september ifjor. Genscape, analysehuset som blant annet bruker laser for å måle oljelagrene i Cushing, sier i sin siste rapport at de venter en stor oppbygging i lagrene denne uken. Skepsisen rundt OPEC sin gjenomføringsevne lever fortsatt i markedet.

Hedgefondforvalteren Pierre Andurand, som har blitt nevnt her tidligere, gikk på nok en smell, og led et tap på 5.9% i november, noe som gir en forløpig fasit på -17% så langt i 2018. Kanskje ikke så rart at det er ytterst få hedgefond igjen i oljemarkedet.

Andurands triste avkastning blekner i forhold til det Philippe Jabre har prestert. Jabre Capital skrur av lyset og returnerer restene til investorene etter å ha tapt hhv 35.8%, 30.5%, og 16.2% av kapitalen til hedgefondene sine så langt i år. Hedging har tydeligvis ikke vært en stor del av strategien..

2018 har vært en beinhardt år så langt for industrien, og mange av aksjeyndlignene til hedgefondene er de som har fått mest juling siste månedene.
Ironisk nok så satte man rekord i år for innhenitng av kapital til hedgefond, og hele $28mrd er hentet inn til nyoppstartede fond i år alene. Her er det dog verdt å nevne at Steve Cohen er tilbake, etter noen års lovpålagt pause, og $18mrd ble hentet til Cohen, Michael Gelband, og Dan Sundheim sine respektive fond.

Hva er enkleste vei til en million dollar i salgsinntekter? Abonnement! Denne trenden har blitt umåtelig sterk siste 4-5årene, og få ting tyder på at forbrukerne har sett seg lei. Selskapene får knyttet kunden tettere til seg, og forbrukerne opplever “mindre” utgifter. Selskapene som har vært vellykede i en vridning mot abonnementsordning har opplevd en enorm verdiøkning. Adobe som skiftet over til en årlig fee for blant annet Photoshop har sett aksjekursen stige over 700% siden skiftet i 2012.
Mange vil også hevde at Microsoft sitt skifte var timet perfekt, da selskapet så fallende inntekter og markedsandel, hvor nå både skytjenesten Azure og Office er abonnementsbasert.

Listen over selskaper som har hatt et vellyket skifte til denne strategien er lang, og denne er heller ikke inkludert de selskapene som ble startet på denne strategien, som blant annet Netflix og Spotify.
Apple er også på god vei til å tilte mer og mer av forretningsmodellen sin mot dette, og det store spørsmålet er hvor metningspunktet er.

Zuora har laget en Subscription Economy Index, og den viser den hvor stor denne økonomien er.
Internet of Things, media, software, og telekom er sektorene som dominerer denne løsningen.
Så får man nesten bare håpe at det å miste bankkortet for å rydde opp i diverse abonnementer ikke må bli en årlig tradisjon.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer