Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +0.90%  Shanghai +1.81%  S&P500 +0.01%  DAX futures +0.17%

God dag i Europa, samt ny toppnotering for Oslo. Rykter om snillere bankregler, og tendenser til en svakere euro dro sentimentet opp. USA fokuserer på tech denne uken, og endte dagen så og si flatt.
Asia handler opp over hele linjen med Kina i førersetet, hvor det er rykter i markedet om kutt i reservekapital kravene for bankene som gjerne gir en fin influx av kapital.
Tysk Ifo indeks, og hussalg, forbrukertilitt, oljelager tall fra USA er dagens makro.

Alphabet, morselskapet til Google, leverte tallene sine igår. Profit overrasket stort på oppsiden i forhold til estimatene, men dette skyldes utelukkende nye regnskapsregler som gjør at urealiserte gevinster på aksjer føres anderledes. Omsetningsveksten er som alltid formidabel, men en profitmargin som faller fra 27% til 22%, samt økende kostnader på plattformer de tidligere har regjert, bringer usikkerhet til hvordan selskapet skal navigere seg fremover. En kontantbeholdning på over $100mrd er behagelig å ha bakhånd.

Som oversikten over viser, så er det nok av andre giganter som leverer tall denne uken.
Selv om bare 10-15% av selskapene har levert tall, så har 80% av disse slått etimatene, noe som er den sterkeste starten på resultatsesongen på 19år!

Sesongen her hjemme har såvidt startet, men telekom er sektoren som har reagert best på resultatslipp i norden så langt, noe som gjør at Telenor sitt tallslipp idag burde vies noe mer fokus. EBITDA veksten var på 10%, og aksjen lagger indeksen med nesten 4%. Aksjen har nesten ligget i stabilt sideleie i 2 måneder, og har en vane for å bevege seg seg mye når den først våkner til.

Citi er ute med sin oppdaterte Bear Market Checklist. Gjeld og renter er det som dominerer fokuset, som hos alle andre hus. Gjelden fortsetter, globalt, å stige, mens sannsynligheten for stigende renter gjør det samme. Obligasjoner er også en varm potet, i den grad at rentene stiger ganske kraftig. En ettårig amerikansk statsobligasjon yielder nå over 1,6%, mot 0,0% mot slutten av 2015.
Nå er også amerikanske obligasjoner preget av en sentralbank på QE retrett, samt en regjering som utsteder stadig nye rekordsummer av gjeld.
Hvorvidt ECB skal ta en lignende rute vil vi få nærmere hint om på torsdag.
ING har i den anledningen sluppet sin ECB scenario analyse.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer