Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +2.60%  Shanghai +1.10%  S&P500 +2.90%  DAX futures +1.55%

Sentiment: Påskerally!

Det er vanskelig å peke på hva som kjørte indeksene på Wall Street opp 2.8%, men det er tydelig at rallyet har ben å stå da samtlige børser i Asia fulgte etter. Kanskje var vi oversolgte, kanskje går det mot månedslutt og påskehelg. Her lønner det seg å la toget gå sin gang uansett, for disse kreftene kan ingen “time” på en god måte. Alle for selv vurdere hvorvidt det er lurt å legge på masse eksponering foran fem fridager.

I fjor gikk det flere hundre dager uten at S&P500 hadde korrigert mer enn -1%. Nå svinger S&P500 opp og ned i pre-market trading. Den økte volatiliteten er tegn på usikkerhet, og den kanskje sterkeste indikatoren vi har på at investorene får det vanskeligere frem over. Det finnes ikke noe bestemt svar, men ikke tro at aktivt forvaltede fond automatisk skal gjøre det bedre i slike ulvetider. Jeg vil heller påstå tvert i mot. I mars 2018 arrangerte Nordnet den store fondsdagen, og her kan du lese en liten oppsummering som heter “Den evige diskusjonene, aktivt mot passive fond”

-/ NÅ HAR KLEIN GROUP, Kjetil Holta og Ketil Skorstad notert RiverIGaming på Merkur Markets. Slik jeg har forstått det skal selskapet se på gode idéer, kjøpe selskaper og vokse innen gamingsektoren, men primært hos de som levere løsninger, teknologi og annen service til selve spillselskapene. Det var ikke gullgraverne som tjente penger under gullrushet, men de som solgte bøtter og spader. Selskapet følger også i fotsporene til Catena Media som er listet på OMX Stockholmsbørsen, og driver med “online lead generation”. De har spesialisert seg på å få kunder til å signere opp online. Selskapet ble stiftet av Henrik Ekdahl, som mange kanskje følger på Instagram!

Jeg har ingen kule lesetips til dere for påsken. De to siste bøkene jeg leste var Foreldremagi og Jordan Peterson 12 Rules for Life, begge ble lagt bort etter to korte kapitler. Men jeg har alltids noen podcasttips. Sjekk ut disse podcastene:

  • Invest like the best
  • Masters In Business
  • Skravleklassen
  • Techcrunch Equity
  • Success, How I did it!
  • Unchained (Crypto)
  • Teknisk Ukeblad
  • Oslo Business Forum

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer