Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.41%  Shanghai -0.75%  S&P500 +0.32%  DAX futures +0.00%


Sentiment: Stigende renter!

Røde tall fra Asia, der storyen er at Kina skal bruke vinteren til å rydde opp i dårlig gjeld. Hadde investorene virkelig fryktet dette, ville indeksene falt mye mer, men det legger en demper på risikoapetitten i Europa fra start. Det er god mulig markedet som helhet tar en pause frem til i morgen, da det er ventet at Janet Yellen hever FED renten 0.25%.

Høyere FED rente er allerede diskontert inn i markedet etter min mening. Det er også tre nye neste år. Ettersom vi kun er i begynnelsen av en rentesyklus høyere, vil det fortsatt være bullish aksjer. Årsaken til at renten stiger, er at økonomien og sysselsettingen går bedre. Det er først når renten er så høy at den frister kapital over til lavere risiko at det kan føre til en smell i aksjemarkedet.

-/ GÅRSDAGENS melding fra DNO sendte aksjen opp 11% på 150 millioner kroner i volum. De skal produsere 10% mer i Nord-Irak, godt timet med stigende oljepris. Brentoljen har ikke handlet høyere på to år. Jeg har vært bullish til oljeprisen i hele høst, og nå som markedet balanserer seg kommer oljeaksjene som et skudd. Det som får meg negativ igjen, er rett og slett hvis prisen faller som følge av økt produksjon i USA.

-/ OPTIMISTENE er tilbake i tørrbulkmarkedet. Nå skal Goodbulk, det monacobaserte rederiet som er listet på norsk OTC liste, hente 500 millioner kroner gjennom Clarkson Platou. Selskapet har 6 tørrbulkskip fra før av, men skal åpenbart kjøpe flere. Nå tipper jeg skipsverdiene er på vei opp, noe som er bullish for Songa og Golden Ocean, som allerede er godt plassert.

-/ WALL STREET JOURNAL skriver at en bortgjemt endring skattereformen, gjør at småinvestorer kan få en økt skatteregning neste år, på aksjer med gevinst. Avisen tror at mange kommer til å skatteselge før nyttår, slik at de kan dra nytt av de gamle reglene. Dårlig nytt for aksjemarkedet de neste tre ukene hvis det blir tilfellet.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer