Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.52%  Shanghai +0.11%  S&P500 +0.05%  DAX futures -0.66%


Sentiment: Provokatøren!

Markedet brydde seg ikke om rakettene som landet i vannet, men den som gikk over nordlige Japan i natt satte en støkk i indeksene. Japan og USA har hasteinnkalt FN’s sikkerhetsråd slik at de kan fordømme Nord-Korea sin oppførsel enda en gang. Jeg sitter og lurer på om nedgangen i indeksene over natten er en kjøpsmulighet eller ikke.

På den ene siden har denne konflikten vart siden 1953 uten direkte konfrontasjoner, på den andre siden er det andre spilleregler i dag. Regimet er under økt press, Trump sitter i det Hvite Hus, Kina har snudd seg mot Nord-Korea og rakettene (neste gang med atomstridshoder) kan nå mye lengre enn tidligere. Husk at Kim Jung Un driver med testskytinger av langrekkende missiler, med ett formål: Å true USA. De har ikke kunnet gjøre dette tidligere, men nærmer seg nå med stormskritt. Konklusjonen min blir mest sannsynlig at markedet absorberer denne utskytingen også, men vi bør være på vakt for videre eskalering. Når pleier de første tweetsene fra Trump å komme, rundt 12 norsk tid?

Da jeg flikket rundt på noen chart i går, gikk det plutselig opp for meg hvor meningsløst det er å fokusere på de korte svingningene i oljeprisen. Her ser dere chartet over de siste 5.5 årene, og det er åpenbart at oljeprisen har funnet seg et nytt nivå på cirka halvparten av tidligere verdi. Det førte til ragnarokk i bransjen de første to årene, men fordi kapitalismen allokerer kapital riktig, har store deler av bransjen lykkes med å refinansiere seg på lavere nivåer. Da spiller det liten rolle om det er er $45-$55, og antall operative rigger i USA, bransjen har tilpasset seg en ny virkelighet. OPEC har også bidratt til å redusere lagrene og laget en minigulv under oljeprisen. Jeg forsøker ikke å friskmelde sektoren, men ser på det med nye øyne. 

-/ NORDNETBLOGGEN har nå fått en oppgradering, med bedre kategorisering, video og egen podcastdel. Den minner meg om nettavisen du sjekker hver gang du åpner en nettleser (kremt!?), som ofte kalles startside for de som har norskinnstillingene i orden. Ta dere en kikk og fortell oss gjerne hva dere synes

-/ FOR 17 ÅR SIDEN oppstod fenomenet “day-trading” blant nye internettbaserte aksjekontoer og intradags giringmuligheter. Mannen i gata tradet internettaksjer og finanspressen skrev om nyrike postmenn med millionposisjoner i enkeltaksjer. I dag kan vi lese om de som shorter VIX indeksen fra soverommet. Der relaterte tradingprodukter ikke engang eksisterte for fire år siden.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer