Morgenrapport Onsdag

Denne siste oppsvingen overrasket meg, og det komme til å fortsette i dag. Nikkei stiger nye +2.3% og Shanghai/Hong Kong er opp +1.5%. Til og med oljeprisen er opp en dollar siden i går, og da åpner Oslo Børs høyt. Jeg forblir skeptisk til holdbarhetene i rallyet, men merk at jeg har tatt feil noen dager, og derfor fokuser på egen markedstro i stedet. Jeg er bull Norwegian, men har blitt ovebevist om at Oslo Børs kommer til å handle lavere inn mot sommeren. Dessverre.

I går hadde vi et flashcrash på grunn av en falsk melding om at det hvite hus var under angrep og Obama var skadet. Det ble solgt 260.000 kontrakter på S&P500 før noen fikk verifisert meldingen, og det resulterte i en kraftig nedgang på indeksene. Da markedet forstod at dette var tull, var det rett tilbake til utgangspunktet. Slike bevegelser er selvfølgelig kjipe for de som har automatiske stoploss ordre, men realiteten er at markedet faktisk fortsatte der det slapp bare få minutter etter den voldsomme reaksjonen ned. Det betyr faktisk at markedet fungerer, til tross for nye utfordringer med algoritmer og robothandel.

Apple leverte tall over forventingene, men de tok ned estimatene for året som kommer. Det var inline, og aksjen tradet opp i afterhours, før den stabiliserte seg på $404. Det er fortsatt opp fra $395, men ikke det store utslaget vi var ute etter. I kveld kan faktisk alt skje, men jeg heller mot at aksjen stiger. Resultatet var ikke dårlige nok til at de som eier aksjer må selge. Det kan føre til shortinndekking. Trøsten er at få tapte penger. De skal betale ut $50 milliarder til aksjonærene i form av tilbakekjøp. Det verdens største tilbakekjøpsprogram og bør sette en bunn i aksjen.

-/ ALUMINIUMSMARKEDET kommer til å stabilisere seg i 2013 sier Norsk Hydro. Men akkurat nå ligger marginalkosten høyere enn salgsprisen, og industrien kommer til å kutte ytterligere produksjon. Velkjent tema? At de leverte 1 milliard i resultat er ubegripelig, kanskje det er på grunn av kraftkontraktene de har på vill subsidiering fra den norske stat. Ettersom de legger ned produksjon i Norge, kan de jo selge disse gullkontraktene videre i markedet til en heftig fortjeneste.

-/ AVDEMPET fra REC, ettersom de fortsatt taper penger, men ledelsen var tydelig på at solprisene hadde flatet ut, og det skapte noe bedre visibilitet. Det er godt mulig aksjen stiger i dag, for selv på 1.30 kroner er den underelsket av markedet. Min take er åpner ned, men henter seg inn i løpet av kort tid. Kanskje en tradingmulighet innenfor dagen!?

-/ FORVALTER KRISTOFFER STENSRUD i Skagen fondene, er på forssiden av Finansavisen i dag, og overskriften er at de “rømmer energiaksjer”. Oljeprisfallet og høyt kostnadsnivå, gjør at de senker andelen investert i oljerelaterte virksomheter. Jeg tror fortsatt det er for tidlig å plukke opp restene.

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
24.04.2013 09:25

Du skriver at Apple leverte tall over forventning. DnB skriver idag i sin daglige rapport “Etter børs i USA i går leverte Apple svakere tall enn ventet”.

Jeg vet du heller til estimize mens DnB nok har sine egne kalkyler og referansepunkter, men det viser vel litt av utfordringene en har når selv konkrete tall oppfattes såpass ulikt?