Morgenrapport Onsdag

Nikkei -1.57%  Shanghai -1.22%  S&P500 -0.28%  DAX futures -0.42%OSEBX klarte ikke å holde nivåene fra åpning til å sette ny rekord på stengningslurs, men at man er hårsbredder fra nye rekorder sier jo sitt.
Plusstegnene var mer dominerende nedover kontinentet, og tyske Dax ledet ann dagen med en oppgang på 0,7%.
Over dammen ble det også tatt en liten pust i bakken med forsiktig selging, hvor fallet stanset rundt -0,2%.
Asia handler ned et snaut prosent etter at Iran fyrte av raketter mot amerikanske baser i Irak, med tilhørende bevegelser i diverse valuta og råvarer.
Fabrikkordre fra Tyskland, boligpriser fra UK, samt ADP nonfarm og oljelageratll fra USA er dagens makro.Iran har fyrt av gårde et snaut tyvetalls raketter mot diverse baser i Irak i morgentimene. Dette er det første tegnet på offisiell hevn fra Iran etter drapet på Suleimani. Irak har allerede bekreftet at ingen irakiske soldater er døde eller skadet, og Donald har også sendt en kjapp tweet om at alt er bra, og han vil ha en pressekonferanse senere.
Angrepet virker noe tannløst ettersom disse basene har vært klare for noe slikt i flere dager, og kan være et tegn på at Iran ikke ønsker noen stor eskalering av konflikten, og tar hintet fra USA om at droner mot oljeinstallasjoner og tankskip ikke er akseptert lenger. Både oljeprisen og SP500 futures har allerede tatt igjen det initielle fallet.Tørrbulk har vært helsvart siste tiden, og BDIen er nå nesten 70% siden toppen i juli.
Dette skjer også inn mot det som er den roligste perioden for segmentet, kinesisk nyttår.
Jeg har ikke oppdatert meg på fremtidskurven enda, så skal se om jeg kan komme tilbake med noe mer på hvordan aktørene priser inn 2020 for både tørrbulk og tank imorgen.

Tankfesten derimot fortsetter i samme tempo som før nyttår, og har om noe blitt enda bedre for de rederne som har vært på IMO2020 ballen.
Spreadene på høy og lav svovelbunkers har økt ytterligere, og man får nå godt betalt for å enten ha ECO skip, scrubbere, eller et eget lager med VLSFO.Ett nytt år bringer med seg nye kvalifiserte gjettninger, og som alltid er det viktig å ta det meste med en bøtte salt. Over er det Goldman Sachs ser på som de 20 aksjene med mest opp og nedside i 2020, hvor SUBC konkurrenten TEchnip troner på toppen av de med mest potensiell oppside. Bloomberg har igjen laget en fin oversikt over nær sagt alle estimater og utsagn på alt fra indekser til politiske valg, og alle finner du her.

Og som et fint lite avbrekk til støyen i markedet så har gjengen i FT Alphaville laget en liten samling av sine greatest hits siste ti årene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer