Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.66% Shanghai -0.14%S&P500 -1.56% DAX futures +0.15%

ISM tallene blir utarbeidet av Institute of Supply Management, og viser et snitt av fem ulike kategorier som over 300 av USA sine største bedrifter estimerer hver eneste måned. De fem kategoriene er nye ordre, produksjon, ansettelser, bestillinger og lager. Disse variablene blir sesongjusterte før de går inn i indeksen, som ved flat utvikling viser 50. Alt over det tallet er vekst, og alt under er nedgang. ISM tallet blir ansett som den fremste indikatoren på forretningssentimentet i USA.

ISM tallene har vært i fritt fall siden tidlig 2018. Det blinker nå rødt og estimerer en reell fare for resesjon i USA. Det er også grunnen til at FED nå vurderer nye obligasjonskjøp, eller det som finansbransjen kaller QE4. Forvirret? Det er flere enn deg som sliter med retningen i dette markedet. Bare se på de store utslagene. DOW Jones indeksen slår 200 punkter opp og ned på under to timer. Økt volatilitet er tegn på økt usikkerhet.

I dag kan vi lese i Finansavisen at Kahoot skal noteres på Merkur Markets i morgen. Markedsverdien til Kahoot i unoterte markedet er nå 4.7 milliarder kroner. Det er en fin oppgang fra i fjor sommer da handelen startet på markedsverdi 750 millioner kroner. Jeg har skrevet om denne traden i ett år, og nå blir det spennende å se mottakelsen på børsen. Det er få tech aksjer i USA som har gjort det bra etter IPO i år.

Tankratene fortsetter i en ordentlig skvis. Denne uken har NAT stått i fokus på morgenrapporten og der ratene ut av vest-afrika startet på $63.750. Den siste oppdateringen i går kveld viste at disse ratene nærmet seg $100.000 dagen. NAT endte på $3.71, opp 21% i går, og har mer enn doblet seg på fire uker. En ting er helt sikkert, rederne vet å spille markedet når det er manko på skip. Se Suezmax ratene nest nederst på denne oversikten.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer