Morgenrapport Onsdag


Price/Earnings ratioen påEuropas ledende aksjeindeks, DAX indeksen i Tyskland, viser en kraftig nedgang de to siste årene. Dette er et tegn på at investorene har fryktet lavere vekst i EU som følge av innstramminger fra ECB. Den gode nyheten er at aksjemarkedet faktisk har blitt billigere.

Samtidig som Kina forbereder en stimulipakke på $380 milliarder, leverte Caterpillar og NVDIA kvartalstall som viser at amerikanske selskaper blør i handelskrigen. Salget av gravemaskiner til Kina faller som en sten, og det samme med halvederne til teknologibedriftene. Jeg vil anta at begge parter snart vil være modne for å signere en ny handelsavtale, noe som kan gi oss et lettelsesrally frem mot sommeren.

Norwegianhenter 3 milliarder kroner, og vanner ut antall aksjer med 50%. Det er kjedelig for aksjonærene som eier aksjer fra nivåene 250-300 kroner. Det betyr at kursen har en mye lengre vei å gå før de er in-the-money. Stiger Norwegian til 300 kroner igjen, er selskapet verdt 50% mer i markedsverdi enn da den var på tilsvarende kurs forrige gang.

TELENORskuffer i fjerde kvartal når de leverer halvparten av hva analytikerne estimerte på bunnlinjen. Sigve Brekke sier at de har store utfordringer i Myanmar og Thailand, med økt konkurranse og prispress osv. Telekom har vært en slitsom bransje de siste årene. Prisene på tellerskritt, sms og data faller som en sten. Redningsplanen var å etablere seg i fremvoksende markeder der de fortsatt kunne ta betalt for disse produktene, inntil konkurransen ble for stor. Det store skiftet er at folk nå forbruker kommunikasjonsmidler over internett, ikke nødvendigvis telenettet, der konkurransesituasjonen er annerledes.

Vi må over Svinesund for å finne dagens gode nyhet; Volvo Leverer knallresultat. De omsetter for 400 milliarder SEK og leverer 40 milliarder SEK på bunnlinje. God driftsmargin, men rosinen i pølsa er forslaget om et ekstraordinært utbytte på til sammen 10 SEK. Det gir 8% direkteavkastning hvis du eier aksjen på dagens kurs 125 SEK. Hva får du i banken?

BizBot har blitt akseptert i nordens råeste aksellerator; Copenhagen FinTech Accelerator – Accelerace.Hovedformålet med denne akselleratoren er å skalere internasjonalt med en institusjonell partner. Dette er en stor milepæl for hele teamet!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer