Morgenrapport Onsdag

Endelig har det kommet kjøpere inn i markedet rett før Jerome Powell skal holde sin kanskje viktigste tale. Utviklingen i amerikansk økonomi er på vippepunktet, og spørsmålet er nå om han fortsetter sin harde linje med rentehevinger, eller om han nå ønsker å avvente til pilene peker opp igjen. Det er lenge siden en slik avgjørelse var så viktig for markedet. 

-/ SOM EN ÅRLIG tradisjon kommer jeg til å publisere mine spådommer for 2019 i romjulen, men FØR det skal vi se på fasiten for 2018. Her var det noen virkelige skivebommer fra undertegnede, men overraskende my presist om renter og boligmarkedet.

-/ EN ANNEN aksje jeg har snakket varmt om i 9 måneder er Kahoot!. Aksjen har steget fra 750 millioner i markedsverdi til 3 milliarder i inneværende år. Forrige uke kom meldingen om at Disney kjøper seg opp, og nå skriver Shifter at de planlegger børsnotering neste år.

-/ MORTEN KLEIN og Klein Group AS eier nærmere 15% av Cherry AB, som er et svensk spillselskap. I går kom børsmeldingen om at et konsortium byr på Cherry AB for å ta det av børs. Morten Klein som er styreformann i Cherry, er med i det nye konsortiumet, som består av PE aktører og folk fra spillbransjen. Prisen er 87 kroner, cirka 20% opp fra før meldingen kom. Gratulerer!

-/ SENTRALSTYRING av landbruket slår feil nesten hver eneste gang. I hele høst har vi hørt om de enorme lagrene av svin og lam i Norge. Osteoverskudd har vi hatt så lenge at vi dumper Norvegia og Jarlsberg i utlandet som et tappert forsøk på å holde prisene opp her hjemme. Nå har krisen nådd USA. Der har de cirka 700 millioner kilo ost på lager nå, som ingen vet hvor de skal sende for å tjene penger. America Can´t Move It´s Cheese!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no / BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer