Morgenrapport Onsdag

Markedet stiger etter at Apple knuste forventningene, igjen. Asia blir ledet høyere av teknologisektoren, og Oslo Børs kommer til å åpne bra. Det har kommet flere kvartalstall fra norske selskaper, og ettersom markedet allerede har hentet seg inn etter fallet blir det enda viktigere med “stockpicking”. Jeg liker aksjer med nyheter som opplever høyere volum enn normalt, fordi det tegn på at større aktører involverer seg og det resulterer ofte i sterkere utslag på aksjen.

-/ KINA REDDER kvartalet for Apple. Veksten i Iphone salget til kinesere “year on year” (det vil si denne perioden sammenlignet med samme periode året før) var på beskjedne 500%…

-/ DET ER SKREMMENDE hvor korrekt Estimize tjenesten er! De lå 15% høyere på Apple tallene enn analytikerne på Wall Street, men traff blink. Dette styrker troen min på at denne tjenesten vil bli markedsstandard om få kvartaler.

-/ MELLOM 2006-2008 var det få analyser på oljesektoren og relaterte aksjer, som ikke nevnte teorien “Peak Oil”. Var du ekstra bull, eller hadde en oljeoperatør som skulle hente penger, kunne man peke på “Peak Oil” og si at verden har snart nådd max produksjon av olje og etter det vil prisene gå i taket. Nå viser det seg at global oljeproduksjon gjør teorien  til skamme ved å ligge på historisk høyt nivå og vil ekspandere ytterligere på grunn av nye store felter i Brasil, Norge og Angola. Verden går ikke tom for olje helt enda.

-/ SOLINDUSTRIEN har fortsatt problemer, men nå begynner selskapenes kostnadskutt å få effekt. REC legger frem tall som tilsynelatende skuffer markedet, men melder om bedre enn ventet produksjon i USA og de ligger foran skjem på innsparing og kostnadsreduksjon. Når regnskapet blir ødelagt av “one-offs” relatert til valuta, justering av konvertible obligasjoner og en kanselleringsfee, vil neste kvartal forhåpentligvis se litt bedre ut. Jeg mener aksjen kan få seg en opptur snart, rett og slett fordi mange fryktet denne rapporten som nå er historie.

-/ JEG PEKTE PÅ QEC i går, og det er verdt å merke seg at aksjen stengte på høyeste notering siden november i fjor. Pareto har 10 kr i kursmål, og mener Wyoming og Utah er en “gratisopsjon” i dagens kurs.

Kongsberg Automotive slår analytikernes estimater på både topp og bunnlinje. Aksjen vil nok stige, men merk at guidingen for Q2 ligger på samme nivå som tidligere kommunisert (de tok den kraftig ned forrige gang). Jeg liker bransjen, men håper marginene til KOA plukker seg opp snart.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer