Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.80%  Shanghai +1.00% S&P500 -0.04% DAX futures  -0.00%

Massakren i emerging markets begynte tidligere i år, da amerikanske dollar steg voldsomt som følge av høyere rentekurve. Husk at utsatte land og fremvoksende økonomier har gjeld i dollar og det blir værre å betale tilbake når amerikanske renter stiger. Resultatet har vi allerede sette i Tyrkia og Argentina, selv om det bare føles som en forsmak på hva som kommer. 

President Erdogan gikk ut på TV i går og anbefalte befolkningen å angi butikker og bedrifter som satte opp prisene uforholdsmessig mye. Dette skjer fordi næringslivet trenger å kompensere for svekket kjøpekraft, men bidrar til å forsterke inflasjonen. Erdogan forsøker å regulere bort inflasjonen gjennom strafferettsystemet. Tyrkia kan bli det neste Venezuela hvis Erdogan fortsetter slik.

-/ DET VIRKER som NELer involvert i alle store initiativ rundt hydrogenkraft i transportsektoren jeg leser om. Pumnpestasjoner er en ting, men nå er det utvikling av busser og tog. Sol til hydrogen i Australia? NEL har signaturen sin på papirene. Plutselig vokser det frem et godt bet på den grønne bølgen, som faktisk leverer kommersielle avtaler. Tesla har vært der, men har sine egne utfordringer, som de fleste er kjent med. Kommer det regjeringskifte i Norge kan vi også forvente at denne sektoren blir løftet opp og frem, i hvert fall symbolsk. NEL kursen har steget fra 2.7 kroner til 4.3 kroner på fem måneder. All time high er 5 kroner.

-/ LES Anders Skar sitt velskrevne innlegg om hvorfor han sparer. Innlegget har headingen “Investér i deg selv”. Fyll gjerne på med kunnskap fra #Pengepodden også, der de ser på ulik sparekultur!

Nå har det snart gått ett år siden BizBot ansatte de første programmererne for å utvikle en moderne plattform for næringsdrivende og aksjeeiere. Resultatet kan snart vises frem, men jeg kan friste med noen smakebiter fra vårt visuelle uttrykk og produkt / prisingssiden. Vi bygger flere moduler, som enkeltstående kan være verdifullt for deg, men sammen gi en totalopplevelse av å spare tid og penger på alt av papirarbeid og selskapsadministrasjon. Opprett selskaper, del aksjeboken, lag egen portefølje, overfør aksjer, signer protokoller, lagre styredokumenter, legg ut nyheter, søk i data, sammenlign ditt selskap med andre, Alt i realtime.

Følg satsningen frem til hovedlaunch ved å motta nyhetsbrevet!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
03.10.2018 19:36

Litt uforholdsmessig mye om Bizbot i disse rapportene

Ellers tommel opp