Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.42%  Shanghai -0.33%  S&P500 +0.37% DAX futures  +0.00%

Trump hevdet på Twitter at arbeidsledigheten nå er lavere enn GDP veksten for første gang på 100 år. Det er naturligvis feil, denne ratioen har invertert flere ganger i vekstperiodene på 60 og 90 tallet. Arbeidsledigheten i USA er nå 3.9%, samtidig som GDP veksten i forrige kvartal var 4.2%. Det legger et stort press på arbeidsmarkedet og som du ser på grafen høyere opp, har gjennomsnitts timelønn doblet seg på 6 år. Renten skal opp og dollaren styrker seg videre. Det er dårlig nytt for alle emerging markets land som for eksempel Tyrkia og Argentina, som allerede har begynt å sprekke. Kina satte i tillegg en ny årslav i natt. 

Derfor er det store spørsmålet: Hvor lenge kan USA og vestlige børser stige når risikoen øker i resten av verden?

-/ PÅ TO MÅNEDER har Photocure doblet seg i verdi. Kursen ha gått fra 30 kroner til 63 kroner i går, noe som betyr 700 millioner kroner i økt markedsverdi. Dette er en av aksjene jeg har trukket frem gjennom hele fjoråret og i inneværende år. Nytt gir med ny Administrerende Direktør. Ved månedskifte skrev de en distribusjonsavtale med et stort amerikansk med-tech selskap. Det blir interessant å se om analytikerne nå hever prismålene ettersom de blir oppnådd.

-/ LES GJERNE Mads Johannesen sitt lærerike innlegg på Nordnetbloggen om “Hvordan du styrer følelsene dine i aksjemarkedet”. Jeg har møtt svært få som ikke gjør dumme feil fordi de ble ledet av frykt, grådighet, anger eller mangel på fokus.

-/ LES OGSÅ dette portrettintervjuet i WSJ om Olaf Carlson-Wee, grunnleggeren av Polychain Capital som er verdens største cryptohedgefond. Han (må være norsk eller svensk ættet) har ridd en korreksjon på nærmere 80% av alt-coins siden toppen i fjor, men er i følge artikkelen ikke “skremt”. Nuvel.

-/ SER DU ETTER en jobb i en start-up? Har du noen års erfaring fra arbeidslivet og kyndig på digitale verktøy? Denne jobbannonsen er åpen på utdanningsløp, erfaring og kunnskap. Det eneste målet for BizBot er at DU skal lære og gro til å bli en viktig person i ledergruppen.“Vil du lære og bli en COO?”

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer