Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.66% Shanghai -1.79%  S&P500 +0.64% DAX futures -0.35%
Konsolideringen her hjemme, og i Europa fortsetter. OSE balanserer der indeksen brøt opp, men fremstår relativt upåvirket av bråket i emerging markets. Resten av Europa holder seg også bra, da tyrkisk smitte burde være svært begrenset. Asia derimot er fortsatt på defensiven, og kinesiske techaksjer treffer laveste på 12mnd, og samtlige kinesiske indekser er ned rundt 2%.
KPI fra UK, samt retail sales og oljelagertall fra USA er dagens makro.

Giganten Tencent i Kina slipper kvartalstallene sine natt til imorgen.
Opsjonsmarkedet priser inn en 5+% bevegelse, noe som er det høyeste på 2år.
Aksjen er ned 29% fra toppen i år, og har truffet problemer med kinesisk byråkrati siste uken, da de ikke godkjenner nye lisenser for spill grunnet utredning og utskiftning i det aktuelle departementet.
Dette kan være en ganske stor fartsdump for selskapet som er på vei til å lansere både PUBG og Fortnite på mobil, som har en samlet spillerbase på nesten 200mill mennesker.
Goldman Sachs reduserer estimatene sine, samt kursmålet med 7% på dette alene.

Handelskrigen med USA trekker også sentimentet ned for de store kinesiske selskapene, men Kina kan raskt finne på å sette Yuanen høyere, noe som vil materialisere seg i høyere aksjekurser

Breakwave Dry Bulk Shipping ETF ble lansert i midten av mars i år. ETFen har tørrbulk FFAer som underliggende, noe som gjør at investorer faktisk kan få ren eksponering mot ratene, uten den selskapsspesifikke risikoen. ETFen har gitt mer enn sektoren så langt, men volumet og volatiliteten i ETFen er fortsatt ett stykke fra optimalt. Forhåpentligvis vil dette bedre seg, slik at man får et skikkelig instrument for kortsiktige ratebevegelser, uten å måtte registrere seg med diverse clearinghouses etc.

Uber lanserer tjenesten Jump i USA. Tjenesten ligner en del på el-sparkesykkel tjenestene som har preget amerikanske storbyer siste månedene, og man kan her plukke opp el-sykler via appen, og låse den der man skal (enkelte kriterier for hvor man kan sette den finnes). Hvorvidt Uber skal bruke samme “hente, lade og levere”  modell som Lime og Bird sies det ikke noe om, men dette virker som en godt produkt plassert mellom bysykler og elscootere.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer