Morgenrapport Onsdag

Salgspresset fortsetter i markedet, selv om det er av ulik grad. I Tyskland er DAX indeksen ned 1000 punkter på tre uker, og det nærmer seg 10% fall. Mye av det skyldes at Merkel muligens er ferdig neste uke, når hun har lovet å samle hele EU bak en ny flyktningepolitikk, for å avverge mytteri på hjemmebane. I tillegg er det selvfølgelig kjedelig hvis Trump innfører 20% toll på Europeiske.. kremt.. Tyske biler. 

Det går heller ikke så bra med Kinarelaterte aksjer. På chartet (som ikke lot seg laste opp på bloggen) ser dere hvordan investorene nå plutselig mistet apetitten på høyt volum. Dette er en ETF som tracker kinesiske aksjer, men som er notert på NYSE. Storyen her er selvfølgelig handelskrigen, og den tror jeg vil prege sommeren 2018.

Jeg tror vi får mer av det samme kjipe markedet inntil Trump setter seg ned med Kina og EU for å lage nye handelsavtaler.

Det er ikke slik, og dette er viktig, at han først og fremst ønsker å ødelegge markedet eller skjerme egen industri. Han har hele tiden foreslått å fjerne handelsbarrierene totalt. Hele poenget er å åpne opp markedene i EU og Kina for amerikanske varer. Tar du en kikk på tollregimet så har alt vært innrettet for å beskytte landbruket i EU og vareproduksjon i Kina. Jeg frykter dog at det kan ta tid før de setter seg rundt forhandlingsbordet. Derfor tror jeg man skal være forsiktig med aksjer i ukene frem over. Hvor lengre krisen varer, jo nærmere kommer vi en uventet prisøkning på varer og tjenester… økende inflasjon er dårlig nytt!

Nå går det mot ferie for undertegnede, og det kommer ingen morgenrapport før om et par/tre uker igjen. Skulle det skje noe, vil jeg skrive et blogginnlegg på Nordnetbloggen. Dette halvåret har vært av de bedre, med masse jern i ilden og endelige et spennende aksjemarkedet. Takk for at dere følger bloggen og morgenrapporten. Jeg ønsker dere alle en fin sommerferie.

Lyttetips:

Lesetips:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer