Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.40%  Shanghai -0.51% S&P500 +0.17% DAX futures +0.07%
Oslo gjorde som Europa, og endte +- noen punkter fra der man avsluttet gårsdagen. USA følger samme mønster, men tech har ingen planer om å legge seg på latsiden enda,
Asia handler mer blandet, Nikkei holder seg bra, mens Kina kommer ned 0.6-0.8%.
Det er en lang liste med makro idag;
spansk og britisk KPI, IEA rapport, industriproduksjon fra EU, eurogruppe møtene starter, PPI og oljelagertall fra USA, og sist men ikke minst FEDs renteavgjørelse.

FED høyner ved all sannsynlighet renten idag, og inflasjonstallene igår fjernet isåfall den siste tvilen.
Paul Tudor Jones gjorde en sjelden TV opptreden igår, hvor han spådde at aksjer ville gå i taket sammen med rentene, spesielt nærmere Q3/4, og at motvinden mot aksjer ville være begrenset da rentene kommer fra såpass lave nivåer. Grafen og de tilhørende spådommene over kommer fra Morgan Stanley.

Bank of America Merrill Lynch slapp også sin Fund Manager Survey igår, og hovedtemaene er at USA er koblet fra resten av verden økonomisk sett, fondene er overvekt USA for første gang på 15 måneder, FAANG+BAT aksjene har ikke vært så crowded siden 2015, salg av emerging markets og Europa er det som finansierer mer kjøp i USA, og fondene ser ikke resesjon før i første halvdel av 2020.

Canica meldte fra om en liten kjøpsordre i Arcus igår, som sender dem over 33.3% grensen i selskapet.
De må da komme med det sedvanlige pliktige budet på samtlige aksjer innen 4 uker.
Arcus steg umiddelbart etter meldingen, og la seg rett i underkant av 45kr, hvorvidt Canica ønsker hele selskapet eller ikke er aldri godt å si, men sannsynligheten for at de gir mer enn 42kr, som aksjen har handlet rundt siste 30 dagene, er liten.

En sentralbank som er langt mer spennende å følge med på er ECB. FED sine bevegelser og avgjørelser er såpass gjennomsiktige og forhåndsmeldt at overraskelsene er små og sjeldne. ECB har et stykke å gå på dette, noe som nok også har en del med å gjøre at de til en viss grad famler i mørket.
Siste melding fra den kanten var at de skulle “muligens” ta en avgjørelse på QE i løpet av juni.
Balansen til ECB eser ut for hver dag som går, noe som gjør veien tilbake enda vanskeligere.

Flere prime banker/brokere/marketmakere meldte om syltynn likviditet når det blåste i Italia for ett par uker siden, ECB var fraværende og handelen er spredt på såpass mange andre markedsplasser.
Grafen under viser godt hvordan handelen foreløp seg.

Tesla, som har steget fra $300 til $342 siste 5 dagene, meldte igår om at de kutter 9% av arbeidsstyrken sin.
Musk peker på den raske ekspansjonen i selskapet som grunnen for dette, flere roller var dobbelt besatt, og noen stillinger ble nå ansett som overflødige. Ingen på produksjonslinjen skal bli berørt av kuttene, og Musk tok også til orde for at selv om selskapet aldri har vært skapt eller drevet etter jaget om profitt, så kunne han ikke motsi kritikerne på at selskapet ikke tjente penger, for det har de aldri gjort.
Tesla kansellerer også i samme slengen samarbeidet sitt med Home Depot, og satser nå på å selge solcellepaneler for hjem via egne kanaler.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.06.2018 20:43

Hei! I forhold til sekvensen om Arcus skriver du at «sannsynligheten for at de gir mer enn 42kr, som aksjen har handlet rundt siste 30 dagene, er liten«. Kan du begrunne dette?