Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.49%  Shanghai -0.18%  S&P500 -0.81%  DAX futures +0,05


Tech aksjer har stanget i taket de siste dagene, og ga bra slipp igår. Dette var faktisk den svakeste sektoren målt mot resten av markedet. Når man ser Amazon med P/E ’17e 145 (ved $1000)  er det naturlig med noe salgsvilje på røde dager (se @Karlostrom for noen bra bjørnechart på tech).

Et nytt storvirus som tar brukerens filer som gissel, herjet igår og satte blant annet en av Maersk sine havner ut av spill!

Oljesektoren var sterkest, med underliggende råvare som driveren, noe stabiliseringstegn, da den heller ikke knekker over natten etter nok en runde bygging av oljelagre i USA.Noe av svakheten i Europa er også som følge av haukete kommentarer fra Super Mario. Hovedbeskjeden var at han er villig til å se forbi enkelte av de negative faktorene for inflasjon, og var positiv til vekstutsiktene. Prepper han markedet for nedskalering av QE, og renteøkning? Euroen beveger seg ihvertfall slikt!

Skrev om Ethereum flashcrashet hos Coinbase sin markedsplass, GDAX, forrige uke. Kjapt oppsummert; Ethereum falt fra $380 til $0,1 intradag, og alt av stoplosser og marginposisjoner ble blåst ut. Selskapet sa de ikke skulle refundere tap, selv om Ethereum handlet på $310ish hos andre aktører. Fallet var resultat av en kjempe salgsordre, som tok knekken på både markedet og nettverket. Coinbase snudde igår, og skal refundere tapene som følge av knekken, et godt steg i riktig retning. Her ser man noen av fordelene ved MTF for aksjer.

Det som dog er svært negativt med MTFer er at for mye av handelen skjer utenfor synsvidden til brorparten av investorene, og således legger til rette for enda mer HFT. Det har blitt så ille at bla Oljefindet nå gjør mye av handelen sin via IEX, en skyggebørs som innebygget fartsdump på ordre, noe som gir samme execution tid uavhengig om du bruker laser eller fibernett. Nye MIFID skal prøve å rette opp i dette (selv om det var MIFID som åpnet opp for flere markedsplasser..), og det settes krav til % handel på de forskjellige børsene, for hver enkeltaksje.


Fredriksen flagget nytt kjøp i SOFF etter børs, samme dag som selskapet annonserte nye kontrakter. Havila annonserer to 3års kontrakter idag, og vi ser noe bevegelse i et fortsatt slitent supply marked.

Det er lett å se seg blind på oljepris i disse aksjene, men viktigere er oljeselskapenes mulighet til å tjene på nye felt, grafen over viser et ikke alt for stygt bilde.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer