Morgenrapport Onsdag

Temaet i Asia i natt var råvarer. Olje, kull, kobber og gruveselskaper var sektorene som steg mest, og jeg ser at noen bruker fornyet spenning med Iran som forklaringsvariablet på oljerallyet. Personlig mener jeg vi er midt i et “risk on” rally, der utbombede sektorer blir plukket opp av underinvesterte fond og institusjoner.

Det er ingen grunn til at oppgangen er over, selv om det sikkert kommer en flat dag snart. Begynner markedet å falle skal man kanskje gi det en full sesjon før man går på igjen, men holder tesen min om at vi er i en oppgangsfase vil markedet hente seg inn raskere enn normalt.

-/ OBLIGASJONSEIERNE sa nei takk til refinansieringsplanen i REC, og det betyr at emisjonen som ble gjort til grisekurs blir annulert. Oslo Børs har stoppet all handel i aksjen, og vi får se om de setter i gang i dag. Hvorvidt det kommer prispress eller ikke er uvisst: På den ene siden er det negativt at en plan feiler, men de har penger til å klare betalingene inn i neste år, slik at det er godt mulig det blir sett på som positivt at denne gavepakkeemisjonen blir omgjort. Jeg ser dog ikke en trade her enda.

-/ TIL TROSS FOR fall i Funcom aksjen i går ettermiddag, får spillet gode kritikker, og jeg er ikke overbevist om at oppturen er over enda. Det er godt mulig fallet ble utløst av kortsiktige investorer som valgte å ta penger av bordet. Når snøballen begynner å rulle, kan den rulle fort.

-/ LES SISTE DEL av serien jeg har skrevet om sosiale medier og aksjemarkedet. Her får dere en praktisk gjennomgang om hvordan “lage deres egen nyhetskanal”.

Rundt lunchtider i dag vil jeg publisere et lengre innlegg om Kina og hvorvidt etterspørselen etter visse råvarer kommer tilbake, eller om den økonomiske nedturen kan bli verre ->

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer