Morgenrapport Onsdag

Federal Reserve og formann Ben Bernanke startet et to dager langt møte i går, og markedet venter derfor på en uttalelse fra sentralbanken rundt de svekkede økonomiske forholdene i både USA og Europa. Hvis noen har lest ammendragene eller hørt på pressekonferansene, så vet dere at det kommer formuleringer som kan tolkes i begge retninger. Personlig tror jeg investorene velger å se glasset halvfullt, og lete etter signaler på en ny QE (quantitative easing) pakke. Med andre ord tror ikke jeg denne pressekonferansen kommer til å lede til noen sell off. Heller ikke dermed sagt at man skal kjøpe aksjer, selv om jeg må innrømme at apetitten økte når jeg så markedet stabilisere seg i går.

Alt avhenger dog av gjennomføringen av noen spanske obligasjonslån i dag, og med tanke på at G20 landene i går kommiterte seg til å bruke 600 mrd. EUR til å kjøpe dårlig gjeld, burde den rentene kunne falle.

-/ SOM DAGENS NÆRINGSLIV skriver i dag: “Det var avtagende vekst i den Europeiske gjeldskrisen.” Merkelig valg av ord, men det stemmer sikkert.

-/ DET ER TO uker til lanseringen av Funcom sitt spill the Secret World. Forhåndsregistrerte spillere er rekordhøyt, og jeg har tidligere nevnt at det kan ligge en oppside frem mot lansering. Problemet nå er at selskapet er i markedet for å hente penger til markedsføringen av det samme spillet, og aksjen er derfor i nedre enden av intervallet. Snakk om å spenne ben på et momentum! Hvorfor ventet de ikke til etter lansering med å gjøre en emisjon? Har de ikke nok troen på spillet selv?

-/ EN AV DE MEST “bearish” chartene jeg har sett, er den under som illustrerer hva analytikerne forventer av inntjeningsvekst hos børsnoterte selskaper. Blå strek er realisert vekst, og den faller som en sten. De andre viser at forventningene for året og neste år er moderate. Det kan selvfølgelig bety en overraskelse på oppsiden, men hvem er det som virkelig tror på det i dag..

-/ ER DET EN TING jeg liker, så er det mennesker som ser det positive i negative situasjoner, og hvorvidt man er enig om dette er en “god” ting eller ikke, er det vanskelig å være uenig i faktum: John Mauldin mener vestlig verden har fått redusert muligheten til å låne penger til offentlig forbruk, og det er en god ting. I følge han selv er store offentlige budsjetter “Misallocation of capital”. Jeg er delvis enig, for problemet er at ingen politikere kutter frivillig, uavhengig av hvilken side man kommer fra.

-/ FINN FREM DEN indre nerden, og kos dere med en artikkel om “Flame” og “Stuxnet” virusene, som amerikanerne bruker til å lamme Iransk oljeproduksjon og fremstillingen av atomvåpen.

“Expect people to fuck up because when they do – moving on is DAMN easy.”

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer