Morgenrapport Mandag

Blandet start på uken i Asia, der Japan dessverre er stengt for helligdag (steg 4.8% på fredag). Hvis vi ser tilbake til forrige mandag, fikk vi gode signaler om at noe var på gang i Tokyo. Jeg skrev om pensjonsfondet som fikk økt mandat på innenlandske aksjer, noe man kunne frontrunne ved å kjøpe Nikkei indeksen. Senere i uken smeller Bank of Japan til med store kjøp av lange obligasjoner, noe som kan virke koordinert med forandring av pensjonsfondets mandat. Uansett, investorene fikk signaler om hva som var i ferd med å skje, og jeg ser ingen grunn til at dette ikke skal løfte Nikkei indeksen til nye høyder.

Det er valg i USA om 24 timer, og meningsmålingene viser at Republikanerne ligger an til å sikre seg flertallet i Senatet også. Det betyr at manøvreringsrommet til Obama blir innskrenket de to siste årene av hans president tid. Gridlock i Washington pleier å være positivt for aksjer, ettersom det blir forutsigbart at politikerne ikke får gjort noen drastiske endringer.

Onsdag legger Tesla frem tall, torsdag møtes ECB for å diskutere rente og stimulipakker. På fredag kommer non-farm payrolls for Oktober måned. I tillegg skal seks FED guvernører, inkludert Janet Yellen, holde ulike taler og innlegg denne uken. Det skal vel mye til at alle disse variablene innvirker negativt på markedet!

-/ FÅ NYHETER på norske aksjer i dag, men vi kan kanskje ta med oss noe fra forrige uke der Schibsted og Archer leverte sterke tall og ble belønnet med kursoppgang. Positive trekk i riggaksjene, der Transocean og Seadrill steg, og Songa sikret seg full finansiering.

-/ HEWLETT & PACKARD lanserer nå en ny 3D printer, som skal være 10 ganger raskere og 50% billigere enn noe annet på markedet. 

-/ HETTY THE HOARDER, the witch of Wall Street: Les om damen som bygget opp en formue på $3.8 milliarder som utlåner på Wall Street… for 115 år siden.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer