Morgenrapport Mandag


Nikkei+0.47% Shanghai+0.11%S&P500-0.29% DAX futures+0.10%

Når topper dette ut? Eller sagt på en annen måte; Når kommer neste krise som vi opplevde i år 2000 og 2008? Eller kanskje sentralbankene har funnet vinnerformelen og fjernet all risiko for kraftig resesjon og børsnedgang. Oppgangen de siste 11 årene har ingen sammenlignbar periode i historien, ergo ingen presedens på hva vi kan vente oss av korreksjon hvis det plutselig oppstår raske endringer i økonomien. Inntil videre er det dog tydelig at det lønner seg å være long aksjer.

Oljemarkedet har endret seg. Store produsenter av shale olje i USA opererer på en annen måte en OPEC produsentene, der de amerikanske utgavene i større grad hedger prisen så fort den stiger.Bloomberg skriver om reaksjonen i oljeprisen på eskaleringene i midtøsten, og hvordan dagens reaksjon er annerledes enn tidligere. Oljeprisen steg 5% før den falt tilbake på massive salgsordre fra amerikanske produsenter som brukte anledningen til å hedge eller selge ut fremtidig produksjon. Det kan også tyde på at høyere pris nærmest automatisk vil øke produksjonen på marginalfelt i Texas og lignende stater.

-/ JEG HAR BESTILT denne boken:“Don’t fall for it, a short history of financial scams”. Ben Carlson er finansanalytiker og utgitt flere bøker tidligere. Denne tror jeg er lettlest og underholdende, samtidig som han peker på noen klare forhåndsregler for å unngå å bli lurt.

Over helgen hørte jeg noen interessante podcaster, her er mine tips:

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer