Morgenrapport Mandag

Nikkei stengt  Shanghai +1.44%  S&P500 +1.09%  DAX futures +0.05%Sterk avslutning på uken her hjemme, hvor en oljepris som snuste på $60 igjen og positive rykter rundt handelskrigen var driverne. Tempoet var vell så godt nedover kontinentet, og Dax indeksen sin stigning på over 2.5% var en av de bedre på en stund.
USA handlet på samme nyhetsflyt som vår tidssone, så oppgangen på rett over 1% var som forventet.
En nyhetstynn helg har ikke avsporet drivet i markedet, noe som gjør at Asia trader opp 1%++ over hele linjen, med unntak av Japan som har stengt for dagen.
Nye lån i Kina, industriproduksjon i EU, og budsjettbalanse i USA er dagns makro.Bank of America Merrill Lynch slo et slag for begge lag denne helgen.
Hovedtesen er egentlig bearish da de mener man har nådd toppen, og at 2900 er der vi ender om snaue 3 måneder.
Fallet i M&As, børsnoteringer, CFO tillitt, og ikke minst divergensen i Value og Growth aksjer, som vist over, burde være tegn nok til å være forsiktig i følge BofAML. 
MEN, man skal jo egentlig ikke være bearish, da det hverken er bra for business, og man better strengt tatt mot alle de som går til jobben hver dag for å komme seg ett hakk høyere på stigen.Hedgen i tesen til BofAML kan man nok forkorte til noe så enkelt som Fed. Diskusjonen om hvorvidt det Fed gjør nå egentlig er QE eller ikke vil nok fortsette en stund, men resultatet er uansett det samme, balansen ekspanderes. Det vil med andre ord komme en jevn og god strøm med ny kapital i markedet, som igjen vil søke yield. Den vet vi alle man ikke finner hverken i banken eller i statsobligasjoner. Denne delen av tesen til BofAML har et blowoff 2019 estimat på 3333 poeng for SP500.
Tankaksjene fant raskt tilbake momentum, og det var 5-10% oppgang som var standarden på ukens siste handelsdag. Det er klin umulig å si noe om hvor lenge denne festen kan vare, da mye blant annet avhenger av hvor lenge Cosco er ute i kulden, men IMO2020 rushet for å installere scrubbere skal også ha sin del av “skylden”.

Noen redere, og spesielt de med få skip, tar nå ut skip de hadde stående i kø for scrubberinstallering for å bli med på ratefesten, da man kan raskt gå glipp av $15-20mill i inntekter ved å ha en VLCC liggende stille.
Disse skipene kommer til å dra tilbake til verftene etterhvert, men med rater mellom $200-300k/dagen så kan man enkelt regne seg hjem selv med den dyrere 0.5% svovel bunkersen.

Yara er blant de få noterte selskapene man kan få en ( relativt liten) eksponering i scrubber produksjon, men brorparten av de andre casene har blitt handlet mellom de store PE, råvare-,og shippingselskapene.
Et norsk selskap, TECO Tech, er i visstnok markedet disse dager for ytterligere kapital til et datterselskap som skal produsere scrubbere, og er nok å finne på Merkur om ikke alt for lang tid.

Flere av de største rederne (Fredriksen inkludert) har bevisst valgt å ikke installere scrubbere på samtlige skip, da de har avventet både teknologien, og ikke minst hvordan bunkerspremiumen vil bli.
Det betyr at under 10% av verdens flåte har eller er i ferd med å installere renseanlegg. Dette ser ut til å bli en omfattende løpende regneøvelse for rederne med volatile variabler på alle kanter.

Cleaves sin kvartalsvise shippingupdate er ute, og en regntung mandag er perfekt for utdypning i den sektoren som byr på mest underholdning om dagen.Det har vært stille etter at CEOen i WeWork ble kastet og IPOen ble kansellert.
Nå skal visstnok SoftBank stå klare til å snitte ned kjøpskursen sin, og enda viktigere, ta kontroll over styrerommet.
Den fallerte WeWork sjefen Adam Neumann fulgte Silicon Valley trenden når han satt opp selskapet, noe som betyr at hans akjser hadde 10x mer stemmerett enn alle andres. Disse har dog blitt endret til “kun” å ha 3x stemmerett etter avgangen hans, men derfor må SoftBank akkumelere mer for å kunne styre selskapet i sin retning.
WeWork har forsåvidt en såpass hissig cashburn at man ser et behov for ny kapital innen utgangen av Q1 i 2020.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer